Egészség
Így tartsuk frissen a zöldségeket és a gyümölcsöket
Sokan nem tudják mit és hogyan is érdemes tárolni

Az első lépés természetesen a vásárlással kezdődik, hiszen ha a megfelelő minőségű zöldségeket és gyümölcsöket választjuk ki, azzal már meg is tettük az első lépést, hiszen ezek a termékek azok amik a legtovább tárolhatóak.
A másik fontos szempont amit figyelembe kell venni, hogy nem minden zöldségnek és gyümölcsnek van ugyanarra szüksége. Példának okáért a banán, az alma és a paradicsom mind etilén gázt bocsátanak ki magukból, ezért kiemelten fontos, hogy ezeket sose tároljuk együtt. Ami azonban még ennél is fontosabb, hogy tartsuk őket elkülönítve az érzékenyebb zöld növényektől, mint amilyen a saláta, a répa és az uborka.
Szintén érdemes megjegyezni, hogy például a citrus félék nagyon is jól érzik magukat szobahőmérsékleten, egy hét után pedig a hűtőbe téve akár mégegyszer ennyi ideig is képesek megőrizni frissen maradni.
A nedvességet is érdemes kiemelni, ugyanis a tárolás szempontjából kiemelkedően fontos a megfelelő légmozgás. Amennyiben a zöldségeink és gyümölcseink nem tudnak „lélegezni” az szinte minden esetben felhalmozódó nedvességgel jár, ami pedig a legtöbb esetben penészképződéshez vezet.
Érdemes tehát megfogadni ezeket a praktikákat, hiszen mint a fenti példa is mutatja, némi tudatossággal sokkal tovább frissen tarthatjuk élelmiszereinket.