Egészség

Diófélékkel a szívbetegségek kockázatának csökkentéséért

Naponta kellene fogyasztani

Kevin Rabie kardiológus szerint a megfelelő étrend segítségével csökkenthető a szívbetegségek kockázata – számol be a Sports.kz.

Diófélékkel a szívbetegségek kockázatának csökkentéséért
A mandula elfogyasztása után megszűnik az egészségtelen ételek utáni sóvárgás
Fotó: AFP/Joel Saget

A kardiológus megnevezte azt a diófélét, amelyet naponta kellene fogyasztani.

Rabiee szerint az étrendnek helyesnek kell lennie, mivel hatással van a szívbetegségek több kockázati tényezőjére: a magas vérnyomásra, a magas koleszterinszintre és a cukorbetegségre. Az orvos hozzátette, hogy minden diófélében magas a telítetlen zsírok tartalma, amelyek védik a szívet, de a legjobb választás a mandula.

Az orvos szerint a mandulát mindig magunkkal kell vinni uzsonnára, mert elfogyasztása után megszűnik az egészségtelen ételek utáni sóvárgás. A mandulát pedig jobb nyers formában fogyasztani. Ugyanakkor az orvos arra buzdított, hogy ne fogyasszuk túlzott mennyiségben, mert nagyon kalóriadús.

Kapcsolódó írásaink