Egészség

Három étel, amely segít a szénanátha ellen

A tabletták helyett

Közeleg a pollenszezon, és vele együtt – tüsszögés, orrfolyás és szemviszketés. De kevesen tudják: a megfelelő étrend enyhítheti az allergiás tüneteket.

Három étel, amely segít a szénanátha ellen
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A szakértők három olyan kapható terméket neveztek meg, amelyek tabletták nélkül segíthetnek megbirkózni a tavaszi allergiával.

Mi a közös az almában, a hagymában és a brokkoliban

Ezek az élelmiszerek mindegyike tartalmazza az erős antioxidáns kvercetint. Ez gyulladáscsökkentő és allergiaellenes tulajdonságairól ismert, és ami a legfontosabb, hogy képes gátolni a hisztamin felszabadulását. Vagyis az antihisztaminokhoz hasonlóan hat, de kíméletesebben és biztonságosabban.

„A kvercetinben gazdag ételeknek, például az almának, a hagymának és a brokkolinak antiallergiás hatása van” – magyarázta Risa Phommachan, a Landys Chemist egészségügyi szakértője, számol be a pravda.ru.

Pollenallergia esetén a szervezet hisztamint szabadít fel, egy olyan anyagot, amely könnyezést, tüsszögést és köhögést okoz. Az antihisztaminokat általában a tünetek ellenőrzésére használják. De a magas kvercetin tartalmú étrend természetes módon csökkentheti a hisztaminszintet .

Mikor kezdjük el

A táplálkozási szakemberek a azt tanácsolják, hogy ezeket a termékeket már előre, még az aktív virágzás előtt építsük be az étrendbe. Ez segít a szervezetnek a kíméletes alkalmazkodásban és csökkenti a szezonális reakciók súlyosságát.

Kapcsolódó írásaink