Egészség
Három étel, amely segít a szénanátha ellen
A tabletták helyett

A szakértők három olyan kapható terméket neveztek meg, amelyek tabletták nélkül segíthetnek megbirkózni a tavaszi allergiával.
Mi a közös az almában, a hagymában és a brokkoliban
Ezek az élelmiszerek mindegyike tartalmazza az erős antioxidáns kvercetint. Ez gyulladáscsökkentő és allergiaellenes tulajdonságairól ismert, és ami a legfontosabb, hogy képes gátolni a hisztamin felszabadulását. Vagyis az antihisztaminokhoz hasonlóan hat, de kíméletesebben és biztonságosabban.
„A kvercetinben gazdag ételeknek, például az almának, a hagymának és a brokkolinak antiallergiás hatása van” – magyarázta Risa Phommachan, a Landys Chemist egészségügyi szakértője, számol be a pravda.ru.
Pollenallergia esetén a szervezet hisztamint szabadít fel, egy olyan anyagot, amely könnyezést, tüsszögést és köhögést okoz. Az antihisztaminokat általában a tünetek ellenőrzésére használják. De a magas kvercetin tartalmú étrend természetes módon csökkentheti a hisztaminszintet .
Mikor kezdjük el
A táplálkozási szakemberek a azt tanácsolják, hogy ezeket a termékeket már előre, még az aktív virágzás előtt építsük be az étrendbe. Ez segít a szervezetnek a kíméletes alkalmazkodásban és csökkenti a szezonális reakciók súlyosságát.