Egészség
Kiderült az igazság a magas proteintartalmú desszertekről
Az utóbbi időben egyre népszerűbbek a fehérjével dúsított joghurtok, fagylaltok és krémtúrók

Samantha Cochrane, a Wexner Orvosi Központ dietetikusa szerint például az ilyen típusú fagylalt gyakran ultrapasztőrözött tejet, tejsavófehérjét vagy kazeint tartalmaz, emellett kevesebb zsírt és cukrot. Ennek köszönhetően jó választás lehet azok számára, akik csökkenteni szeretnék a cukorfogyasztásukat. Egy adag hat-nyolc gramm fehérjét tartalmazhat, amely különösen hasznos lehet azoknak, akik fehérjedús étrendet követnek.
Problémák az állaggal és az ízzel
Bár a magas fehérjetartalmú fagylalt egészségesebbnek tűnhet, sok esetben nem nyújtja ugyanazt az élvezetet, mint a klasszikus változat. A kevesebb zsír miatt a textúrája kevésbé krémes, míg az édesítőszerek és sűrítőanyagok (például xantángumi vagy cellulóz) negatívan befolyásolhatják az ízt. Ha a fogyasztó nem elégedett az ízzel és az állaggal, könnyen előfordulhat, hogy többet eszik belőle, amely túlzott kalóriabevitelt eredményezhet.
Kinek érdemes választania?
Abigail Cullen, a Mount Sinai Kórház dietetikusa szerint a fehérjedús fagylalt elsősorban sportolóknak és magas fehérjeszükségletű embereknek ajánlott. Azoknak azonban, akiknek nincs ilyen igényük, nem feltétlenül érdemes áttérniük rá, különösen, ha nem kedvelik az ízét. Ebben az esetben jobb megoldás lehet a hagyományos fagylalt fogyasztása, de mértékkel.
A magas fehérjetartalmú fagylalt bizonyos emberek számára előnyös lehet, de nem feltétlenül a legjobb választás mindenki számára. Fontos figyelembe venni, hogy a kiegyensúlyozott étrend nemcsak a tápértékről szól, hanem az étkezés öröméről is. Éppen ezért a legfontosabb az élvezet és a mértékletesség kombinációja az egészséges táplálkozás érdekében.