Egészség
A gyümölcs, amely csökkenti a rák kockázatát
Az öregedéssel is felveszi a harcot
Az orvos kifejtette, hogy a kiviben található C- és E-vitamin antioxidáns, míg a DNS-javulás a gyümölcs serkentő tulajdonságainak köszönhető.
„Ez egészségünk szempontjából azt jelenti, hogy csökkenti a rák kockázatát, lassítja az öregedési folyamatokat, erősíti az immunrendszerünket és védi az agyat” – jegyezte meg az orvos.
A kivi kiváló rostforrás is, amely segít csökkenteni a székrekedés kockázatát.
Mivel a DNS minden élő sejtben a genetikai információ tárháza, integritása és stabilitása elengedhetetlen az élethez. A DNS azonban ki van téve a különböző környezeti hatásoknak.
Ajánlott napi bevitel
Napi egy kivi kiteszi a C-vitamin szükségletet, és erősíti az immunrendszert, az ereket, növeli a szervezet ellenálló képességét a különböző fertőzésekkel szemben, és segíti a szervezetet a stressz elleni küzdelemben. A kivi sok magnéziumot, ásványi sókat (kálium) és rostot tartalmaz, amelyek normalizálják az emésztést.
Bár kis méretű, de jelentős mennyiségben biztosítja a vitaminok és ásványi anyagok ajánlott napi mennyiségét, ezért érdemes beilleszteni az étrendünkbe.