Egészség

A gyümölcs, amely csökkenti a rák kockázatát

Az öregedéssel is felveszi a harcot

A kivi nemcsak az öregedést lassítja, de mint kiderült, a rák kialakulásának kockázatát is képes csökkenteni. Orvosok meghatározták, mennyit ajánlott belőle naponta fogyasztani – írja a Sports.kz.

A gyümölcs, amely csökkenti a rák kockázatát
A kivi nem csak ízletes, de több fajta vitamin is található benne
Fotó: AFP/BSIP/Chassenet

Az orvos kifejtette, hogy a kiviben található C- és E-vitamin antioxidáns, míg a DNS-javulás a gyümölcs serkentő tulajdonságainak köszönhető.

„Ez egészségünk szempontjából azt jelenti, hogy csökkenti a rák kockázatát, lassítja az öregedési folyamatokat, erősíti az immunrendszerünket és védi az agyat” – jegyezte meg az orvos.

A kivi kiváló rostforrás is, amely segít csökkenteni a székrekedés kockázatát.

Mivel a DNS minden élő sejtben a genetikai információ tárháza, integritása és stabilitása elengedhetetlen az élethez. A DNS azonban ki van téve a különböző környezeti hatásoknak.

Ajánlott napi bevitel

Napi egy kivi kiteszi a C-vitamin szükségletet, és erősíti az immunrendszert, az ereket, növeli a szervezet ellenálló képességét a különböző fertőzésekkel szemben, és segíti a szervezetet a stressz elleni küzdelemben. A kivi sok magnéziumot, ásványi sókat (kálium) és rostot tartalmaz, amelyek normalizálják az emésztést.

Bár kis méretű, de jelentős mennyiségben biztosítja a vitaminok és ásványi anyagok ajánlott napi mennyiségét, ezért érdemes beilleszteni az étrendünkbe.

Kapcsolódó írásaink