Egészség
Ez a mag csökkenti a cukorbetegség, a rák és a magas vérnyomás kialakulásának kockázatát
Nemcsak csökkentheti a gyulladást a szervezetben, hanem értékes rost- és antioxidánsforrásként is szolgálhat
Hiatt megjegyzi, hogy a tökmag és maga a tök fogyasztása is számos egészségügyi előnnyel jár.
Gyulladáscsökkentő, antibakteriális és még rákellenes hatásuk is van, valamint csökkentik a cukorbetegség és a magas vérnyomás kockázatát. Ezek a hatások a magas antioxidáns-tartalmuknak köszönhetőek, amelyek megvédik a szervezet sejtjeit a szabad gyökök okozta károsodástól.
A tökmag emellett rostban gazdag, ami támogatja a bélrendszer egészségét, küzd a gyulladások ellen, és elősegíti a jótékony baktériumok szaporodását, valamint segít fenntartani az optimális vércukorszintet.
Az orvos azt is hangsúlyozza, hogy a tökmag a spermiumok minőségének javításával pozitív hatással lehet a férfiak reproduktív egészségére, amint azt egy 2013-ban patkányokon végzett vizsgálat kimutatta.
Emellett a tökmag kiváló cinkforrás, ami segít a tesztoszteronszint növelésében.