Egészség
Ezek a vércukorszint emelkedésének fő okozói
Nemcsak a napi kalóriabevitel fontos a szervezet megfelelő működéséhez

A terapeuta figyelmeztetett, hogy a gyors szénhidrátok, amelyek forrása az édes desszertek, pékáruk, aszalt gyümölcsök és édes gyümölcsök nagy mennyiségben különösen veszélyesek. Szerinte az ilyen ételek megemelik a glükózszintet és gyors zsírlerakódást okoznak – tájékoztat a Sports.kz.
Az orvos a hasznos szénhidrátok forrásaként a teljes kiőrlésű gabonaféléket nevezte meg, amelyekkel elkerülhetők a vércukorszint kiugrások, és hosszú időre energiát biztosítanak. Emellett javasolta az egészséges zsírok beiktatását az étrendbe, amelyek „az energiacsere szempontjából a legkorrektebb kalóriákat biztosítják”.
Baranova hangsúlyozta, hogy nemcsak a napi kalóriabevitel fontos a szervezet megfelelő működéséhez, hanem az energiaforrások is. Elmagyarázta, hogy a húsból származó 500 kilokalória és a kenyérből származó ugyanennyi eltérő hatással van az enzimrendszerekre és általában az emberi egészségre.