Egészség
A cukorbetegek számára legveszélyesebb terméket neveztek meg
A szakember amerikai tanulmányokra hivatkozott. Eredményei szoros kapcsolatot mutattak ki a cukorbetegség előfordulása és a vörös hús fogyasztása között.
„Egy 36 éven át lefolytatott vizsgálatban 216 ezer résztvevő kérdőíveinek elemzése alapján állapították meg a következtetést. Ez idő alatt 22 ezer embernél diagnosztizálták a betegséget. Kiderült, hogy a jelentős mennyiségű vörös húst fogyasztó résztvevőknél 62 százalékkal nagyobb a cukorbetegség kialakulásának kockázata, ám a diófélékből és hüvelyesekből származó növényi fehérje, ami egy adag húst segít pótolni, 30 százalékkal csökkenti a cukorbetegség kockázatát” – magyarázta Dianova.
A húsban található telített zsírok, továbbá a kémiai tartósítószerek gyulladást és oxidatív stresszt okoznak, amit számos tanulmány támaszt alá a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a vastagbélrák kialakulásával kapcsolatban. Ezek a folyamatok a zsigeri zsír felhalmozódásához, elhízáshoz, inzulinrezisztenciához és diabetes mellitus kialakulásához vezetnek.