Egészség

Ez a fehérjében gazdag fogás hasznos a gyomor-bélrendszer és a cukorbetegség kezelésére

Segít helyreállítani az erőt megerőltetés, edzés vagy betegség után

Olga Trofimova biológus, az Állami Pedagógiai Egyetem Általános Biológiai és Bioökológiai Tanszékének docense a NEWS.ru-nak elmondta, milyen a megfelelő konzervált párolt hús és kinek lehet különösen hasznos – írja a Sports.kz.

Ez a fehérjében gazdag fogás hasznos a gyomor-bélrendszer és a cukorbetegség kezelésére
Képünk illusztráció
Fotó: BRETT STEVENS / Connect Images / Connect Images via AFP

A „megfelelő” konzervhús, jegyzi meg Trofimova, húst és fűszereket (babér, hagyma, bors) tartalmaz, ezért sok fehérjét tartalmaz, és az elkészítési módja miatt könnyen emészthető. A termék ezen tulajdonságai segítenek helyreállítani az erőt megerőltetés, edzés vagy betegség után. A konzerv hús az űrhajósok étrendjében is szerepel – pontosított a biológus.

„A konzervhús könnyen emészthető, hasznos az emésztőrendszeri betegségekben szenvedők számára, helyettesíti a sült húst. Nulla glikémiás indexe van, ezért szerepelhet a cukorbetegek menüjében. A konzervhús hasznos azoknak, akik gyorsan izomtömeget akarnak szerezni, elősegíti a jó hajnövekedést és az erős körmöket. Triptofán nevű aminosavat is tartalmazz, amely elősegíti a mentális és érzelmi ellazulást, az idegrendszer helyreállítását” – magyarázta a tudós.

Magas zsírtartalma miatt azonban a ellenjavallt az elhízott és magas koleszterinszintű emberek számára – figyelmeztetett Trofimova.

Kapcsolódó írásaink