Egészség

Adja ezt az összetevőt a joghurthoz, hogy növelje annak előnyeit

Elősegítheti az egészséges emésztést és a rendszeres bélürítést

Jó hír a méz és a joghurt kedvelőinek – az Illinois-i Egyetem tudósai bebizonyították, hogy e termékek kombinációja további egészségügyi előnyöket biztosít – számol be a Sports.kz a Championat.com-ra hivatkozva.

Adja ezt az összetevőt a joghurthoz, hogy növelje annak előnyeit
Reggelire, ébredés után a legjobb választás a görög joghurt
Fotó: AFP/Photononstop/Stphanie Baron

A mediterrán étrendben gyakori joghurt és méz kulináris kombinációja iránt érdeklődtünk, és hogy miként hat a gyomor-bélrendszeri mikrobiomra.

A joghurtok olyan probiotikus törzseket tartalmaznak, mint a Bifidobacterium animalis. Bizonyos probiotikumok fogyasztása elősegítheti az emésztés egészségét és a rendszeres bélürítést, valamint pozitív hatással van a hangulatra és a kognitív képességekre.

A The Journal of Nutrition című szaklapban megjelent új tanulmány szerint a méz növeli a joghurtban lévő probiotikus baktériumok túlélését az emésztés során, támogatva ezzel a bélrendszer egészségét. Ez a kombináció pedig nem befolyásolja az ember székletürítési gyakoriságát vagy hangulatát.

Kapcsolódó írásaink