Egészség

Kiderült, milyen esetekben egészségesebb cukros kávét inni

A koffein és a glükóz aktiválja az agyat

Vannak, akik soha nem adnak cukrot a kávéhoz, mert úgy gondolják, hogy az káros. A szakértők azonban más véleményen vannak ebben a kérdésben – számol be a Sports.kz a Belnovosti.by-ra hivatkozva.

Kiderült, milyen esetekben egészségesebb cukros kávét inni
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/NurPhoto/Beata Zawrzel

A szakértők azt tanácsolják, hogy erős fizikai megterhelés után igyunk cukros kávét.

Az édes kávé ugyanis elősegíti az izmok regenerálódását. Ezenkívül az édes kávé erős mentális stressz esetén is ajánlott.

A koffein és a glükóz aktiválja az agy memóriáért és koncentrációért felelős részeinek működését.

Kapcsolódó írásaink

A hőség miatt rövidül a kamionstop

ĀAz Építési és Közlekedési Minisztérium felhívta a figyelmet arra, hogy „a felforrósodott vezetőfülkében várakozás nem csak egészségtelen, a továbbindulás után jelentősen leronthatná a hivatásos sofőrök koncentrációs képességét is