Egészség

Vesekövek kialakulása ellen védő élelmiszereket neveztek meg

Emellett az orvos megjegyezte a rostfogyasztás fontosságát, amely segít stabilizálni a vércukorszintet

Az SM-Clinica orvos-nefrológusa, Tanzila Sagova szerint bizonyos típusú élelmiszerek megakadályozhatják a vesekövek kialakulását – adta hírül a Gazeta.Ru alapján a Pravda.

Vesekövek kialakulása ellen védő élelmiszereket neveztek meg
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A szakértő szerint a citrusfélék, köztük a citrom, a lime és a narancs az első helyen állnak az ilyen élelmiszerek között citromsav tartalmuk miatt.

Emellett az orvos megjegyezte a rostfogyasztás fontosságát, amely segít stabilizálni a vércukorszintet.

A szakember arra is rámutatott, hogy a zsírszegény és magnéziumban gazdag élelmiszerek, például a teljes kiőrlésű gabonafélék, mint a zab, a barna rizs, a quinoa és a hüvelyesek, például a lencse és a bab, segítenek megelőzni a vesekövet.

Kapcsolódó írásaink