Egészség

Remek ízű, értékes tápanyagforrás

Vitaminok és ásványi anyagok fontos forrása

A pomelo egy egzotikus citrusféle, amely nemcsak remek ízű, de értékes tápanyagforrás is a szervezetünk számára. Egészségre gyakorolt előnyeit nem lehet alábecsülni – írta meg a klubnews.ru.

Remek ízű, értékes tápanyagforrás
Hegyekben áll a frissen szedett pomelo a kínai Csungkingban
Fotó: NurPhoto via AFP/CFOTO

A pomelo rengeteg vitamint tartalmaz. A héja különösen gazdag C-vitaminforrás, ezért ajánlott a gyümölcsöt azzal együtt fogyasztani. A C-vitamin erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a vírusos és bakteriális fertőzésektől, és elősegíti a kollagén képződését, ami fontos az egészséges bőr, haj és köröm szempontjából. Emellett a pomelo A-, B- és E-vitamint is tartalmaz, amelyek szintén elengedhetetlenek a szervezet megfelelő működéséhez.

Gazdag ásványi anyagokban, például káliumban, magnéziumban, kalciumban és vasban. A kálium segít fenntartani a normális vérnyomást és szabályozza a szív- és érrendszert. A magnézium segít ellazítani az izmokat és küzd a fáradtság ellen, míg a kalcium és a vas elengedhetetlen az erős csontokhoz és a normális vérképzéshez.

Növényi rostokat tartalmaz, amelyek segítenek normalizálni az emésztőrendszert és megelőzni a székrekedést.

Alacsony kalóriatartalmú termék, így fogyókúra esetén is beilleszthető az étrendbe. Édes íze és lédús húsa miatt remek és egészséges alternatívája lesz az édességeknek és üdítőknek.

Kapcsolódó írásaink