Egészség

Egy pohárral minden reggel! A tudósok megtalálták azt a hétköznapi italt, amely csökkenti a vérnyomást

Ha az italt hosszabb időn keresztül rendszeresen fogyasztjuk, akkor „jelentősebb változások következnek be”

A vérnyomásnak mindig normálisnak kell lennie. Ha azonban a vérnyomás folyamatosan emelkedik, az erek fala végül megkeményedik és beszűkül. Először is a szív nehezebben pumpálja a vért a testben, a terhelés megnő, így a szívroham kockázatáé is – írta az Edimdoma.ru.

Egy pohárral minden reggel! A tudósok megtalálták azt a hétköznapi italt, amely csökkenti a vérnyomást
A frissen facsart narancslé az egyik legegészségesebb reggeli ital
Fotó: AFP/BSIP/Collanges

Az ételek segítenek a vérnyomás jobbra korrigálásában. A tudósok egy új tanulmányt végeztek, és megállapították, hogy ennek a problémának a megoldására elég egy ital, amelyet reggel kell fogyasztani.

A szakértők szerint a vérnyomást csökkenti a narancslé, és elég csak naponta egy pohárral inni. Az önkénteseken végzett kísérlet csaknem négy hónapig tartott – írja az InoSMI című kiadványra hivatkozva a Daily Express című brit lap.

Az alanyok tehát minden nap körülbelül 500 ml narancslevet kaptak természetes P-vitamin (hesperidin)-tartalommal vagy ennek az anyagnak a megnövelt mennyiségével.

A kísérlet végén kiderült, hogy a hesperidinnel dúsított lé csökkentette a vérnyomást. A tudósok hozzátették: ha az italt hosszabb időn keresztül rendszeresen fogyasztjuk, akkor „jelentősebb változások következnek be”.

Kapcsolódó írásaink