Egészség

Ezért érdemes a cukrozatlan kakaót választani

Számos pozitív tulajdonsága miatt megéri bevezetni az étrendünkbe

A cukrozatlan kakaó kiváló alternatíva a csokoládéital szerelmeseinek, akik a kevésbé édes ízt kedvelik. Ezen kívül azonban vannak más okok is, amelyek miatt érdemes odafigyelni erre az italra – írta a kubnews.ru.

Ezért érdemes a cukrozatlan kakaót választani
A cukrozatlan kakaó fogyasztása boldogság hormonokat is felszabadít a szervezetben (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Science Photo Library/LCL/Science Photo/Leonello Calvetti

Antioxidánsokban gazdag. A cukrozatlan kakaó kiváló antioxidáns-forrás, amely segít megvédeni a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól. Ezek az anyagok segítik az immunrendszer erősítését és megakadályozzák a különböző betegségek kialakulását.

Jobb hangulat. A cukrozatlan kakaó fenetil-amint és szerotonint tartalmaz, amelyek természetes antidepresszánsok. Amikor ezt az italt issza, energialöketet és jó hangulatot fog érezni. Ezenkívül a kakaófogyasztás elősegíti az endorfinok termelését, amelyek a boldogság hormonjai.

A szív egészségének elősegítése. A cukrozatlan kakaó flavonoidokat tartalmaz, amelyek csökkentik a vér koleszterinszintjét és erősítik a szív- és érrendszert. Ennek az italnak a rendszeres fogyasztása csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát.

Megnövekedett kognitív funkciók. A kakaó pszichostimulánsokat, például teobromint és fenil-etil-amint tartalmaz, amelyek elősegítik az agyi aktivitás fokozását. A cukrozatlan kakaó fogyasztása javíthatja a memóriát, a koncentrációt és a szellemi teljesítményt.

Emésztési előnyök. A cukrozatlan kakaó nagy mennyiségű rostot tartalmaz, ami segít normalizálni az emésztést. A kakaó polifenolokat is tartalmaz, amelyek javítják a bélműködést és megakadályozzák a székrekedést.

A cukrozatlan kakaó kiváló választás azoknak, akik ízletes és egészséges italt keresnek. Magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően a kakaó erősíti az immunrendszert és a szív- és érrendszert. Ezenkívül a kakaófogyasztás javíthatja a hangulatot, javíthatja a kognitív funkciókat és javíthatja az emésztést.

Kapcsolódó írásaink