Egészség

Ez a legjobb ajándék a belek számára

Inulint is tartalmaz, amely egy erős természetes prebiotikum

A körte a legjobb gyümölcs a beleknek, elvégre ennek a gyümölcsnek rosttartaloma nagyon hasznos a szervezet számára. Már egyetlen körte is hat gramm rostot tartalmaz. És ez nem csak rost, hanem főleg oldhatatlan rost. Különösen a héjában van bőven – írta a kubnews.ru.

Ez a legjobb ajándék a belek számára
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Tobias Schwarz

A körte inulint is tartalmaz, amely egy erős természetes prebiotikum.

Tápanyagok gazdag forrása: a körte számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, köztük C-vitamint, K-vitamint, folsavat, káliumot és rezet.

Az immunrendszer támogatása: a körtében található C-vitamin segít megerősíteni az immunrendszert, és megvédi a szervezetet a fertőzésektől.

A szív egészsége: a körtében található kálium segít szabályozni a vérnyomást és egészségesen tartja a szívet.

Gyulladáscsökkentő tulajdonságok: a körte flavonoidokat és fenolos vegyületeket tartalmaz, amelyek gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek.

Segít a testsúlyszabályozásban: a körte magas víz- és élelmirost-tartalmú, ami segít abban, hogy hosszabb ideig jóllakottnak érezzük magunkat, és kontrolláljuk az étvágyunkat.

Csontok egészsége: a körte K-vitamint tartalmaz, amely elengedhetetlen a csontok egészségéhez.

Antioxidáns tulajdonságok: a körte antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segítenek a szabad gyökök elleni küzdelemben és a sejtkárosodás megelőzésében.

Javított emésztés: a körtében található élelmi rostok segítenek fenntartani az egészséges emésztőrendszert és megelőzik a székrekedést.

Javított bőregészség: a körtében található C-vitamin segít a bőr egészségének megőrzésében.

Kapcsolódó írásaink