Egészség

Ez a recept segít a vérszegénységen

Gyorsan rendbeteszi a hemoglobinszintet

A gyengeség érzése, a tenni akarás hiánya és a rossz hangulat lehet a normális alvás hiányának következménye, de ha ez az állapot elhúzódik – ez vérszegénységre utalhat – írta a kubnews.ru.

Ez a recept segít a vérszegénységen
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/DPA/Sina Schuldt

Ennek az állapotnak a lényege, hogy a vérben alacsony a hemoglobin és a vörösvértestek szintje. Ezt fogjuk korrigálni. Valójában a probléma már régóta ismert, ezért fontos tudni, hogyan lehet hatékonyan helyreállítani a hemoglobin és a vörösvértestek szintjét, miközben nem károsítja az egészséget.

Szóval, mit kell tennünk:

Reszeljük le a nyers sárgarépát és a céklát finom reszelőn – egyenként 300 g-ot.
Ezután adjunk hozzá 300 g mézet. Alacsony glikémiás indexe miatt ajánlott fehér akácmézet használni. Mindent alaposan keverjen össze, és tegye a hűtőbe. Naponta egyszer, reggel éhgyomorra, étkezés előtt 30 perccel vegyen be egy evőkanállal. Néhány hét múlva a hemoglobinszint nagyjából visszaállhat a normális szintre.

A hemoglobinszintet orvosi eszközökkel is növelheti:

Az egyik az eritropoetin alkalmazása, amely növeli a vesék eritropoetin kiválasztását, és növeli a hemoglobinszintet és a vér oxigénellátó képességét.

A másik módszer a talidomid és a hidroxikarbamid alkalmazása, amelyek a hemoglobinszint jelentős emelkedéséhez vezetnek a transzfúziófüggő és a nem transzfúziófüggő betegeknél.

Egy harmadik módszer a haematogén, egy vaskiegészítő fogyasztása, amely segít a hemoglobinszint növelésében.

Kapcsolódó írásaink