Egészség

Rákkal a rák ellen

Rengeteg haszna van a rákfogyasztásnak

A rákok jót tesznek az egészségnek, mivel fehérje-, mangán- és szelénforrások – mondta Elena Malysheva orvos és műsorvezető az Élj egészségesen! című műsor adásában – számol be róla a Sports.kz a News.ru-ra hivatkozva.

Rákkal a rák ellen
Képünk illusztráció
Fotó: Getty Images via AFP/Win Mcnamee

Ez utóbbi anyag a legerősebb rákellenes összetevő, hangsúlyozták a szakértők.

„Száz gramm rákhúsban 16 gramm fehérje található. Fehérjére szükségünk van például az immunitás megfelelő kialakulásához, az izomépítéshez, a megfelelő emésztéshez, a vérfehérjék és a csontok kialakulásához is. Más szóval fehérje nélkül nincs élet. Fehérjéből vagyunk, ezért a rák hasznos” – mondta Herman Gandelman kardiológus.

A rákhús sok szelént tartalmaz, amely megvédi a retina idegsejtjeit a pusztulástól, mondta Mihail Konovalov szemészorvos. Elmagyarázta, hogy a szelén természetes antioxidáns. A rákok mangánt is tartalmaznak – folytatta Andrei Prodeus immunológus. Az orvos hangsúlyozta, hogy segíti a kalcium beépülését a csontokba, amely hozzájárul azok erősítéséhez.

„A szelén a legerősebb rákellenes összetevő. Régóta ismert, hogy a rákos emberek szelénszintje alacsony. Ezért általában a szelénből készült termékeknek kötelezőnek kell lenniük” – tette hozzá Malysheva.

A rákokban majdnem kétszer annyi szelén van, mint a fésűkagylókban, de kevesebb, mint a kagylókban. A rákhús a napi norma több mint felét tartalmazza a száz grammra vonatkozó számítás alapján – mondta a műsorvezető.

Kapcsolódó írásaink