Egészség

Megnevezték az évtized legnépszerűbb élelmiszerét

Javítja az emésztést és a hangulatot

Laura Filippova táplálkozási tanácsadó az avokádó – az évtized legnépszerűbb terméke – előnyeiről mesélt, számol be a Sports.kz a Clutch.net.ua-ra hivatkozva.

Megnevezték az évtized legnépszerűbb élelmiszerét
Képünk illusztráció
Fotó: Phanie via AFP/Garo

Az avokádó gyümölcs, nem pedig zöldség. De a zsírjai miatt esszük. Ezek a zsírok hasznos telítetlen zsírsavak: a lipidanyagcsere szabályozásával segítenek a fogyásban.

Mi más hasznos van még az avokádóban?

  • gazdag rostokban, és javítja az emésztést;
  • összetételében hasznos zsírok segítik a zsírban oldódó vitaminok felszívódását;
  • szkvalént tartalmaz - fontos segítője a bőr rugalmasságának megőrzésében;
  • alacsony a glikémiás az inzulinindexe;
  • gazdag folsavban, ami hajlamos javítani a hangulatot.

„Egyébként, aki nem szereti, próbáljon ki csak fél avokádót sóval, és csak kanállal egye meg. A legtöbben szeretni fogják” – mondta a szakértő.

Kapcsolódó írásaink