Egészség
Idősként érdemesebb ezeket a reggeliket elkerülni
Az évek során a testünk változik, és ennek eredményeképpen új igények kerülnek előtérbe, amelyeket figyelembe kell venni

Idősebb korban jobb elkerülni a füstölt ételeket reggelire (képünk illusztráció)
Fotó: Photononstop via AFP/Hélène Guermonprez
Margarita Koroleva táplálkozási szakértő felhívja a figyelmet arra, hogy a füstölt és sült ételek negatív hatással vannak az emésztőrendszerre.
Ugyanez elmondható a csemegehúsokról és más nehéz ételekről is.
Ehelyett készíthet például rántottát. A lényeg, hogy az étel ne égjen meg és ne száradjon ki.
A többi dietetikus által jóváhagyott reggeli lehetőség az idősek számára – zabkása és főtt tojás, amelyek könnyen emészthetők, és egész napra energiát adhatnak.