Egészség
Mi magunk is hozzájárulhatunk a gyomorhurut kialakulásához
Sebész osztja meg a kolbászos szendvicsekkel kapcsolatos ijesztő tényeket

Figyelmeztetett, hogy az ilyen falatkák gyakori fogyasztása reggeliként vagy uzsonnaként gyomorhurutot vagy gyomorfekélyt okozhatnak a túlzott tartósítószer-tartalom miatt, amely irritálja a hasnyálmirigyet.
A kolbászokban lévő sók a vérnyomás emelkedéséhez és a veseműködés károsodásához vezethetnek. A kolbászban lévő fűszerek irritálhatják a gyomor-bélrendszert, ami hozzájárul a gyomorhurut és a gyomorfekély kialakulásához. Ugyanakkor a zsíros zárványok növelik a koleszterinszintet, ami káros a szív- és érrendszerre, valamint növeli az elhízás és a cukorbetegség megjelenésének kockázatát - magyarázta Alexander Umnov.
A szakértő szerint a legolcsóbb kolbászfajták mechanikusan feldolgozott húsból készülnek, majd „szarvakat, patákat, porcokat és egyéb állati maradványokat” kevernek össze a késztermékhez. Umnov figyelmeztetett, hogy az ilyen ételek kenyérrel együtt fogyasztása elhízáshoz vezethet.