Egészség

A klasszikus angol reggeli lehet a tartós fogyás titka

Rengeteg egészségügyi előnye van, ha ezzel indítjuk a napunkat

Egy új kutatás mutatott rá az elképesztő összefüggésre, olvasható a Borson.

A klasszikus angol reggeli lehet a tartós fogyás titka
Angol reggeli
Fotó: NorthFoto

A pirítós és a bab párosa segíthet a súlyvesztésben.

Az angolok nagy kedvence, sőt, a tipikus angol reggeli elengedhetetlen része is egyben a pirítós babbal, azonban most egy új kutatás rámutatott arra, hogy nem csak finom, de még a fogyásban is segíthet ez az étel. Egy kínai kutatócsoport szerint ugyanis az, aki naponta 40 grammnyi rezisztens keményítőt fogyaszt, az nyolc hét alatt akár három kilótól is megszabadulhat.

A rezisztens keményítő nem összekeverendő a hétköznapi keményítővel, a rezisztens fajtája sokkal kevesebb ételtípusban található meg.

A legegyszerűbben úgy magyarázható el a kettő közötti különbség, hogy a rezisztens – vagyis ellenálló – keményítő ellen áll a vékonybélben végbemenő hidrolízisnek, ezért nem kerül a véráramba, hanem változatlanul jut el a vastagbélbe. Így érthető, hogy ebből miért fogyaszthat többet egy diétázó, mint a sima keményítőből. Ezen kívül azonban más előnyökkel is rendelkezik: elősegítik a vastagbél egészségét, csökkentik az inzulinrezisztenciát, és zsírégető hatásuk is van, valamint csökkentik az éhségérzetet, és javíthatják az alvásunk minőségét is.

De miért pont a babos pirítós?

Bár a pozitív hatású keményítők a zabban, a banánban, és a teljes kiőrlésű élelmiszerekben is megtalálhatók, a legjobb párosítás a barna kenyérből készült pirítós és a bab lehet – jutott a végkövetkeztetésre a Mirror.

Kapcsolódó írásaink