Egészség

Ön sem tud elaludni?

Ez az egyszerű telefonos praktika megoldja a problémáját

Az utazás közben vagy idegen környezetben nehezen elalvók számára a megfejtés mindvégig ott rejtőzött a telefonban – írja a Roadster.

Ön sem tud elaludni?
Képünk illusztráció
Fotó: IGOR STEVANOVIC / SCIENCE PHOTO / IST / Science Photo Library via AFP

A PregnantChicken nevű Instagram-oldal által nemrég megosztott bejegyzés „leplezte le” a megoldást – a fehér zaj funkciót, ami a 6S vagy újabb, illetve iOS15 vagy újabb operációs rendszerrel futó iPhone-telefonokon érhető el.

„Remek segítség alváshoz, váratlan útközbeni szunyókáláshoz, illetve simán csak elnyomja a nem kívánt hangokat. A funkció hat különböző hangot kínál, amiket folyamatosan lejátszik, amíg ki nem kapcsolod” – osztotta meg az Insta-fiók a lényegi dolgokat, miközben bemutatta rendeltetésszerű működését. A beállítások menüpontban a kisegítő lehetőségek parancsikont kell megtalálni, majd a háttérhangok menüpontot kiválasztani, aztán lehet böngészni a fehér zajok között.

Ez a hack nemcsak költségkímélő, hiszen a fehérzaj-generáló kütyük pluszkiadást jelentenek, de Bruce D. Forman álmatlansági specialista szerint hasznos is az alvászavarban szenvedőknek.

„Akár otthon, akár utazás közben pihenünk, a fehér zaj jótékonyan hat az alvásra” – mondta. „Elfedheti a tolakodó és zavaró hangokat, amelyek megnehezítik az elalvást, különösen így van ez a könnyű alvás szakaszában, amely a legtöbb felnőtt esetében az alvási idő nagyjából felét teszi ki. A fehér zaj rendszeres használata segíthet átállítani az agyat, hogy aztán a gyengéd hangokat az alváshoz társítsa.”

Ha van valami, amit kifejezetten szeretünk a TikTokban, az a hihetetlenül kreatív utazási hackek sora, amelyek hol a csomagoláshoz, hol a legjobb ülőhelyek megszerzéséhez, hol pedig az utazási idő hatékony eltöltéséhez kapcsolódnak. Tyler McCumber egyszerű, ám meglepően működőképes trükkje a kényelmet fokozza.

Kapcsolódó írásaink