Bűnügy

Kábítószert mutatott ki a drogteszt a rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi szervezetében

Azt, hogy az elfogyasztott szertől a férfi mennyire volt befolyásolt állapotban, további szakértői vizsgálatok állapítják meg

Az M1 értesülései szerint a drogteszt kábítószer jelenlétét mutatta ki az újbudai rendőrgyilkosság gyanúsítottjának szervezetében.

Kábítószert mutatott ki a drogteszt a rendőrgyilkossággal gyanúsított férfi szervezetében
A tragédia helyszíne
Fotó: MH/Purger Tamás

Az elfogás után elvégzett drogteszt és az annak alapján készült szakértői vélemény egyértelművé tette, hogy a férfi kábítószert fogyasztott.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden bejelentette: Budapest rendőrfőkapitánya befejezte a vizsgálatot a fegyverhasználat és a kényszerítő eszközök alkalmazásának jogszerűségéről.

„A kivizsgálás megállapította, hogy mind a lőfegyverhasználat, mind a munkatársaim által alkalmazott egyéb kényszerítő eszközök használata, alkalmazása jogszerű és szakszerű volt, és az arányosság követelményeinek is megfelelt” – közölte Gál Kristóf, az ORFK szóvivője.

A parancsoki vizsgálat megállapította azt is, hogy a helyszínre küldött rendőri erő mértéke összhangban volt az akkor elérhető információkkal, a járőrök kiképzettsége és felszerelése is megfelelő volt. A lépcsőházban történteket, amelyeknek következtében a 29 éves Baumann Péter főtörzsőrmester életét vesztette, az ügyészség büntetőeljárás keretében vizsgálja.

Az elhunyt rendőrt január 26-n a mátészalkai temetőben családja körében, katonai tiszteletadás mellett helyezik végső nyugalomra.

Kapcsolódó írásaink