Bűnügy

Rémtörténetek a rendőrgyilkosság gyanúsítottjáról

Szinte folyamatosan drogozott, mindenkivel kötekedett – ezt mondták a rendőrgyilkosról az Origónak a lakók, akik abban a házban élnek, ahol múlt hét csütörtök éjjel a 35 éves Sz. Szilárd a gyanú szerint szíven szúrta Baumann Péter főtörzsőrmestert. A feltételezett tettes állítólag előtte minden otthonba bekopogott.

Rémtörténetek a rendőrgyilkosság gyanúsítottjáról
Rendőrök és mentők Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház előtt 2023. január 12-én éjjel. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták.
Fotó: MTI/Mátyus Tamás

Többen az elköltözésen gondolkodnak a történtek után abban a Lecke utcai házban, ahol a feltételezések szerint múlt hét csütörtök éjjel a 35 éves Sz. Szilárd szíven szúrta Baumann Péter főtörzsőrmestert. Az Origó tudósítása szerint az egyik helyi azt mondta, a férfi akkor is ijesztő volt, amikor „tisztának látszott" – de nagyon ritkán volt tiszta.

Egy szintén helyi férfi a lapnak arról beszélt, ismerte a feltételezett támadót. Emlékei szerint 2021-ben költözött be a házba, ahol albérletben élt. Elmondta, hogy Sz. Szilárd sokat kötekedett, vitatkozott az emberekkel, neki is volt vele egy incidense. Utalt arra is, Sz. Szilárd az elmúlt egy évben sokkal agresszívabb lett, mint korábban volt.

Egy másik szomszédjának is volt vitája Sz. Szilárddal, amit megosztott az Origóval. Az ő bűne az volt, hogy az utcán, az ablaka közelében beszélgetett egy ismerősével, ami miatt Sz. Szilárd kiszólt neki, és ezen össze is vesztek. A vita után, másnap délelőtt találkoztam vele, megállított, és megkérdezte, hogy velem veszekedett-e előző este – idézi a lap az érintettet. Akkor tisztának látszott, de így elvont, fura gondolatai voltak a világról, akkor is ijesztő volt, így nem is igazán akartam vele beszélgetni, de gondoltam, végig hallgatom – fogalmazott az orgánum forrása.

Kapcsolódó írásaink