Belföld

Szektatag lehetett a rendőrgyilkos – VIDEÓ

A közösségi oldalon is aktív volt Sz. Szilárd, az újbudai rendőrgyilkos akit nemrég az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállítottak át. A bejegyzésekben démonok, természetfölötti élőlények és összeesküvés-elméletek is előkerültek, de a hatóságokkal sem ez volt az első összetűzése – írta meg a Bors.

Szektatag lehetett a rendőrgyilkos – VIDEÓ
A tragédia helyszíne
Fotó: MH/Purger Tamás

Sz. Szilárdot, az újbudai rendőrgyilkosság gyanúsítottját nemrég átszállították az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe. Itt állapítják majd meg, hogy beszámítható volt-e amikor Baumann Péter főtörzsőrmestert halálra késelte.

A Bors eközben megtalálta Sz. Szilárd profilját a közösségi médiában, ami alapján egyre inkább egy zavart ember képe rajzolódik ki. A bejegyzések alapján a lap szerint a férfi amolyan önjelölt igazságosztónak gondolta magát, de emellett egy új világ létrehozását hirdető szekta bejegyzései is gyakran előbukkannak.

A természetfeletti lényekről is előszeretettel értekező gyanúsított egyébként éppen azért tört be idős szomszédjához a tragikus estén, hogy ezektől a lényektől megpróbálja megmenteni. Arról már a Tények számolt be elsőként hogy nem sokkal a gyilkosság előtt Sz. Szilárd egy szolnoki laktanyánál őrjöngött bedrogozva.

A férfit ekkor is többen próbálták meg lefogni, végül pedig sikerült kórházba szállítani. Sz. Szilárd ellen egyébként 2022-ben már indult egy eljárás, miután az utcán megvert egy nőt.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink