Bulvár

Mit evett Amerika legkívánatosabb nője?

Marilyn Monroe diétája

1952-ben Marilyn Monroe interjút adott a Pageant magazinnak, amiben a diétájáról beszélt, melynek fő titka az élvezet és a józan ész megőrzése volt – írja a Smolnarod.

Mit evett Amerika legkívánatosabb nője?
Marilyn Monroe egy fürdőruha-reklám fotózásán
Fotó: AFP

Egyesek furcsának tartották az étkezési szokásait, de neki más volt a véleménye. 2021-ben elárverezték jegyzetekkel ellátott személyes szakácskönyveit, amelyek őszintén feltárták a díva étrendjét.

Reggelire a sztár meleg tejet, két nyers tojást – amit villával felvert – és egy multivitamint részesített előnyben. Monroe gyakran kihagyta az ebédet, a vacsora pedig így nézhetett ki: steak, bárányborda vagy máj, elektromos sütőben sütve, plusz négy-öt nyers sárgarépa.

A szakácskönyve azonban más étrendet írt le. E szerint reggel 8 órakor pirítós kenyeret vajjal, jól megfőtt zabkását, tejet vagy híg kakaót, narancslevet vagy párolt aszalt szilvát evett. Az ebéd délután 1 órakor volt, és tojásból, burgonyából, spagettiből vagy tésztából paradicsomszósszal vagy vajjal, kenyérből vagy pirítósból, valamint zseléből vagy főtt gyümölcsből állt. A vacsora halból vagy húsból, zöldségből, kenyérből, pudingból vagy sült almából állt, majd tejből és kekszből, este 11 órakor pedig tojáslikőrből.

Monroe ugyanakkor elárulta, hogy megszerette a forró csokoládéfagylaltot, és jegyzetei szerint a desszertek rendszeresen szerepeltek étrendjében. Étrendjének egyik kulcsfontosságú jellemzője a magas fehérjetartalmú reggeli volt.

Élete során számos táplálkozási tanácsot adott: reggelire egyél fehérjét, az egyszerű ételek elegánsak, ne feledkezz meg az élvezetekről, és a főzés rendben van.