Belföld

Világszínvonalú fejlesztés kezdődik Hévízen

Kastély a tavon

Megújul a Tófürdő és a Hévíz-Balaton Airport – jelentette be Papp Gábor Hévíz polgármestere és Nagy Bálint a térség országgyűlési képviselője.

Világszínvonalú fejlesztés kezdődik Hévízen
Kastély a tavon
Fotó: MH

Minden eddiginél nagyobb egészségturisztikai fejlesztés valósul meg Hévízen – derül ki Papp Gábor polgármester hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videójából. Nagy Bálint a térség országgyűlési képviselője a bejelentés során elmondta, Hévíz világszínvonalú megújulását lehetővé tevő, átfogó egészségturisztikai fejlesztési tervet fogadott el a Magyar Kormány.

„A terv célja, hogy a tavunk megújuljon, hiszen ez az ország egyik legfontosabb turisztikai helyszíne” – hívta fel a figyelmet Papp Gábor. A polgármester kiemelte, az épület mostanra elavulttá vált, ezért halaszthatatlan a felújítás. A kormány támogatásának köszönhetően a tófürdő épülete visszakapja fénykori megjelenését, az új épület igazi kastélyként emelkedik majd ki a vízből.

Nagy Bálint kiemelte, a nemzetközi turizmus felpörgetéséhez nélkülözhetetlen a Hévíz-Balaton Airport felújítása, amire szintén sor kerül.

Object box

Kapcsolódó írásaink

Aki nem olvas, az elbutul

ĀA digitális kommunikáció veszélyeiről, a kortárs irodalom parttalanságáról, a Térey-díjról és az új komolyságról beszélgettünk Payer Imre József Attila-díjas költővel