Belföld

Botrányos videó látott napvilágot Gyöngyösi Mártonról + VIDEÓ

Egy egész országot nemzetbiztonsági kockázatnak nevezett

Minden izraeli állampolgárt már ránézésre is nemzetbiztonsági kockázatnak nevezett Gyöngyösi Márton egy évekkel ezelőtti lakossági fórumon. A Jobbik elnöke egy másik beszédében a holokauszt áldozatain is gúnyolódott, korábban pedig a zsidó képviselőket listázta volna a magyar Országgyűlésben. Mindezek fényében érthetetlen, milyen okból hívta meg a súlyos antiszemita kijelenéseiről elhíresült jobbikos politikust az amerikai nagykövet a zsidó húsvét ünnepkörében szervezett széderestre – írja a Magyar Nemzet.

Botrányos videó látott napvilágot Gyöngyösi Mártonról + VIDEÓ
Gyöngyösi Márton
Fotó: MH

Megdöbbentő videófelvétel került elő Gyöngyösi Mártonról, aki évekkel ezelőtt egy jobbikos lakossági fórumon súlyosan antiszemita kijelentéseket tett. A Jobbik jelenlegi elnöke és európai parlamenti képviselője arról beszélt néhány éve, hogy minden izraeli állampolgár nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Szó szerint ezt mondta:

„Tehát ez az Izrael, és ennek az Izraelnek minden egyes állampolgára – meggyőződésem szerint – járjon bárhol a világon, nemcsak Magyarországon, ab ovo, tehát már ránézésre és messziről, és anélkül, hogy tudnám, hogy kiről van szó, meggyőződésem szerint nemzetbiztonsági kockázat.”

A lap szerint Gyöngyösi kifejezetten rasszista alapon, ránézésre ítélt el egy egész nemzeti közösséget, annak minden tagját, válogatás nélkül. Ez a náci időket idéző, gyűlöletkeltésre alkalmas kijelentés nem meglepő a jobbikos politikustól, hiszen már 2012-ben óriási botrányt okozott, amikor az Országgyűlésben a zsidó képviselők listázását követelte.

„Itt lenne az ideje egy ilyen konfliktus kapcsán, hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a Magyar Országgyűlésben és kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára" – ezekkel a félreérthetetlen szavakkal vázolta a gázai konfliktussal kapcsolatos elképzelését Gyöngyösi Márton, a Jobbik akkori külpolitikai szakértője – emlékezett vissza a portál.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink