Belföld

Együtt széderezett az amerikai nagykövettel a korábban zsidókat listázó Gyöngyösi

Mások mellett együtt vacsorázott a Mazsihisz vezetőjével, Heisler Andrással, valamint az SZFE és más baloldali tüntetések egyik ismert szereplőjével, Nagy Ervin színművésszel

Pészah, a zsidó húsvét alkalmából David Pressman amerikai nagykövet széderestet tartott, ahol a meghívottak közül egyedüli pártpolitikusként Gyöngyösi Márton is jelen volt – számolt be a Magyar Nemzet.

Együtt széderezett az amerikai nagykövettel a korábban zsidókat listázó Gyöngyösi
Gyöngyösi Márton és Nagy Ervin
Fotó: Facebook

Az asztalfőnél, a diplomata mellett kapott helyet a kipában ülő, a Jobbik – Konzervatívok korábban antiszemita és rasszista botrányokban érintett, illetve oroszbarát elnöke. Gyöngyösi mások mellett együtt vacsorázott a Mazsihisz vezetőjével, Heisler Andrással, valamint az SZFE és más baloldali tüntetések egyik ismert szereplőjével, Nagy Ervin színművésszel – írják.

A sajátos vendéglistára némi magyarázatot adhat, hogy Pressman közösségi bejegyzése szerint „különböző nézőpontokat és tudományágakat képviselő, más-más háttérből érkező magyarokkal közösen gondolkodhattunk el a szabadság jelentésén”.

A Magyar Nemzet információi szerint a budapesti amerikai nagykövetségnek korábban nem volt kapcsolata a Jobbikkal, ez most megváltozott.

Az amerikai nagykövet széderestje
Az amerikai nagykövet széderestje
Fotó: Facebook

A Jobbik – Konzervatívok elnökének meghívása és kiemelt helyre ültetése azért is furcsa, mert a köpönyegforgatásban bajnok Gyöngyösi Márton néhány éve még szélsőjobboldali, oroszbarát politikát képviselt aktívan – írják.

Kapcsolódó írásaink