Belföld

Amerikai kutató is bírálja Pressman-nagykövetet

Shea Bradley-Farrell, a washingtoni Counterpoint Institute politikai elemzőintézet igazgatója, az Alapjogokért Központ vendégkutatója is reagált arra, hogy David Pressman többek között a Jobbik-Konzervatívok elnökének társaságában ünnepelte meg a pészah első estéjét – közölte a Mandiner.

Amerikai kutató is bírálja Pressman-nagykövetet
David Pressman
Fotó: Getty Images via AFP

Az amerikai elemző David Pressmannek címzett Twitter-bejegyzésében azt írta: „Nagykövet Úr! Teljesen össze vagyok zavarodva. Gyöngyösi Márton közismert antiszemita és holokauszttagadó”. Majd idézte a Jobbik-Konzervatívok EP-képviselőjét, aki korábban azt nyilatkozta, hogy „Hazánk a cionizmusnak lett alárendelve (...) miközben mi, az őslakosok csak a statisztaszerepet játsszuk.” Bradley-Farrell gondolatait azzal zárta, hogy „a Fidesz ellenzi a rasszizmust. Te miért nem teszed?”

A portál korábban arról számolt be, hogy David Pressman többek között a Jobbik–Konzervatívok elnökének társaságában ünnepelte meg a pészah első estéjét egy kóser vacsorával, amin jelen voltak még a Magyarországi Zsidó Hitközség Szövetsége (Mazsihisz) képviselői, illetve Nagy Ervin színész is. Ennek kapcsán felidézték, Gyöngyösitől származott az az ötlet „hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára”.

Kapcsolódó írásaink