Belföld

Schiffer András: „Sokaknak nem a fogára való a jelenlegi pártkínálat”

„Az MSZP még alkalmas arra, hogy pár politikusnak megteremtse a politikai jelenlétet. (...) De az utóbbi időben valami megváltozott, most már menekülni érdemes az MSZP-logótól” – jegyezte meg Vona Gábor, a Második Reformkor Alapítvány alapítója a Spirit FM Bennfentesek című műsorában, ahol Schiffer András ügyvéddel értékelték a szocialista párt helyzetét.

Schiffer András:  „Sokaknak nem a fogára való a jelenlegi pártkínálat”
Mesterházy Attila
Fotó: MH

Mint ismert, Mesterházy Attila, a párt egykori erős embere a közelmúltban kilépett az MSZP-ből és bejelentette, új politikai mozgalmat indít. Vogyerák Anikó műsorvezető – miként az a Mandiner hírösszefoglalójából kiderül – ennek kapcsán azt mondta: „Az MSZP mindig is híres volt a belső gyűlölködésről.” Bár Mesterházy állítja: se nem sértettség, se nem elbukott párton belüli pozícióharc nem áll a kilépése mögött. „Ez egy jól átgondolt lépés”.

Erre Vona Gábor úgy reagált, hogy „ezt még hajlandó is elhinni, amilyen állapotban van jelenleg az MSZP. Schiffer András pedig rámutatott, hogy Mesterházyt jól ismerik, hiszen „politikai ellenfelük volt a patkóban”. Majd reagált Vogyerák Anikó kérdésére, hogy igény az volna egy új baloldali pártra, „de hogy ennek a feltételei milyenek, az már másik kérdés”. A jelenleg ügyvédként praktizáló egykori politikus arra is kitért, hogy „sokaknak nem a fogára való a jelenlegi pártkínálat”.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink