Belföld

Ismét megpuccsolnák Mesterházyt az MSZP-ben

A fővárosi szocialisták hatvan százaléka Mesterházy Attila elnökké választását támogatja – értesültünk. Ugyanakkor a teljes pártvezetés, a leköszönő Tóth Bertalannal, a választmányt vezető Hiller Istvánnal és az örökös királycsináló Molnár Zsolttal az élen Komjáthi Imre mellett kampányol. Vidéken a többség szintén Mesterházy mellett áll, kivéve a megyei elnökök döntő többségét. Igaz, mint megtudtuk, a megyei elnökök fizetett tanácsadókként a parlamenti frakció szolgálatában állnak.

Ismét megpuccsolnák Mesterházyt az MSZP-ben
Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke visszatérne, ám Tóth Bertalan és társai mindent megtesznek azért, hogy ez ne sikerüljön
Fotó: MH

Kecskeméten a Három Gúnár rendezvényházban tart fórumot Tóth Bertalan, az MSZP leköszönő elnöke és a jelenlegi pártvezetés által az utódlásra kiszemelt Komjáthi Imre elnökhelyettes – olvastuk a hírt az MSZP Szimpatizánsok Csoportja közösségi oldalán, egy olyan bejegyzéssel fűszerezve: „Ők húzták le az MSZP-t egy százalékra. Kérdezzétek meg a Komjáthi Imrét, hogy hol érettségizett, mert az újságírónak nem mondta meg!”

Úgy tűnik, a teljes szocialista pártvezetés gőzerővel kampányolni kezdett az éhségmenetes, párttársai szerint kamu közmunkás szakszervezetet működtető, önmagát saját szóhasználatával a melósok hiteles képviselőjének beállító Komjáthi Imre elnökké választásáért. Az ötletgazda Molnár Zsolt pártigazgató mellett egy emberként sorakoztak fel a többiek, Tóth Bertalan frakcióvezető és Hiller István választmányi elnök is, továbbá Kunhalmi Ágnes társelnök is. Hiller egy másik bejegyzés szerint a Pest megyei Albertirsára látogatott a közelgő pártkongresszus előtt, hogy Komjáthi elnökké választása mellett érveljen. Hiller volt egyébként az a „végrehajtó", akire az előző kongresszus előtt a Mesterházy Attilát egyöntetűen támogató Pest megyei szervezet feloszlatását mondvacsinált okokkal rálőcsölték. Mindez még 2020-ban történt, amikor Pest megyében az MSZP-nek még több mint másfél ezer tagja volt, ami mostanra, az újjászületést követően talán ha százra csökkent – közölték forrásaink.

„Gondolom elmondta a Pista (Hiller István - a szerk.), hogy Komjáthi a megoldás, és üstökösként fog segíteni a kétszázalékos MSZP-n. Az a rossz hírem van, hogy NEM. Hihetetlen, hogy Hiller bizonyos érdekek mentén milyen szinten veszítette el a tekintélyét és realitásérzékét, sajnálom. Rossz amit csináltok Pista, nagyon rossz!” – írta hozzászólásában Déri Balázs, akit azért is említünk név szerint, mert ő korábban a párt sajtófőnöke volt.

Déri Balázs a százalékot illetően tévedett, mert a párt támogatottságát a Nézőpont Intézet a napokban csupán egy százalékra mérte. Mindenesetre nagyon különös, hogy a teljes pártvezetés lobbizik azért, hogy mindenképpen Komjáthi Imre legyen a tisztújításon a befutó, miközben szocialista forrásaink szerint a budapesti alapszervezetek és tagok hatvan százaléka egyértelműen Mesterházy Attilát szeretné az elnöki székben látni. Miért akarják ők eldönteni, hogy ki legyen az elnök, miért nem bízzák ezt a küldöttekre?

Forrásaink szerint vidéken a tagság többsége szintén Mesterházy mellett áll, ám a megyei elnökök nagy többsége a pártvezetéssel teljesen egyetértve Komjáthi Imrére adná a voksát. Nyilván merő véletlen, hogy a Komjáthit támogató megyei elnökök a parlamenti frakciótól több százezer forintos tanácsadói szerződést kapnak, így hát gyakorlatilag azt az elnökjelöltet támogatják, akiket a megbízóik is az elnöki székben szeretnének látni.

Komjáthi Imre elnöksége kapcsán ugyanakkor súlyos aggályok merültek fel a pártban, amelyekről beszámoltunk. Sőt kérdéseinket is elküldtünk az elnökjelöltnek, Komjáthi Imre azonban ezekre azóta sem válaszolt. Azt kérdeztük tőle például, hogy hol, mely településen, melyik középiskolában érettségizett? Mert ezt az önéletrajzában sem tüntette fel, és Bangóné Borbély Ildikó óta, aki diplomát hazudott magának, sokan vélik úgy a pártban, hogy inkább hisznek a szemüknek, mint az önjelöltek életrajzi adatainak.

Komjáthi arra sem válaszolt, hogy miért állítja magáról, hogy ő egy az egyszerű melósok sorából, amikor egyszázalékos pártjától havonta nettó 800 ezer forintos fizetést kapott, amit kiegészítettek további 161 ezer forintos felügyelőbizottsági tagsággal egy fővárosi önkormányzati cégnél. Bár lehet, hogy az általa alapított szakszervezetben az egyszerű melósok is havi nettó egymillió forintot keresnek.


 


 

Kapcsolódó írásaink