Belföld

Kilép az MSZP-ből, és új pártot alapít Mesterházy Attila

A volt pártelnök közölte, hosszas mérlegelés után úgy döntött, új utat keres

Kilép az MSZP-ből és új szociáldemokrata pártot alapít Mesterházy Attila, az MSZP volt elnöke. A politikus ezt a Facebook-oldalán közölte kedden.

Kilép az MSZP-ből, és új pártot alapít Mesterházy Attila
Kilép az MSZP-ből, és új pártot alapít Mesterházy Attila
Fotó: MH/Papajcsik Péter

Mesterházy Attila döntését azzal indokolta, hogy már évek óta tévesnek tartja az MSZP vezetésének stratégiáját, és ma már abban sem hisz, hogy ezen lehet változtatni.

Véleménye szerint az MSZP már csak árnyéka önmagának, elvesztette országos politikai befolyását, társadalmi támogatását, és nincs törekvés sem ennek visszaszerzésére.

A volt pártelnök közölte, hosszas mérlegelés után úgy döntött, új utat keres, aktív emberként tenni akar a hazájáért, a baloldalért.

Hozzátette: Szakács Lászlóval, a DK volt Baranya vármegyei képviselő-jelöltjével közösen, társalapítókként új szociáldemokrata, balközép pártot alapítanak, Szocialisták és Demokraták néven.

A politikus szerint a DK egyedül nem tudja megszólítani az összes szociáldemokrata szavazót, a Fidesztől elforduló, korábban az MSZP-re voksolókat pedig végképp nem. Az új párt világos célja, hogy új szavazókat nyerjen meg egy balközép politikán alapuló kormányváltás érdekében – közölte.

Mesterházy Attila posztját azzal zárta, hogy 23 éve lépett be az MSZP-be, volt egyszerű párttag, frakcióvezető, pártelnök és miniszterelnök-jelölt is. Csak a párttagsága változik, nem az elvei – fogalmazott.

Kapcsolódó írásaink