Belföld

Mesterházy Attila nem cáfolta a DK-ba történő átigazolásának hírét

A DK változatlanul pusztítja a baloldali rivális pártokat. Grőber Attila, az MSZP pápai elnöke ma jelentette be átlépését a Gyurcsány Ferenc vezette szervezetbe, ám a következő időszakban tovább folytatódhatnak a nagy bejelentések. Mesterházy Attila, a szocialisták korábbi elnöke megkeresésünkre nem cáfolta, hogy ő is átigazolhat a DK-ba.

Mesterházy Attila nem cáfolta a DK-ba történő átigazolásának hírét
Mesterházy Attila közvetlenül korábbi párttársa, az MSZP-ből 2020-ban a DK-ba igazoló Szaniszló Sándor polgármester mögött
Fotó: MH

Grőber Attila, az MSZP pápai elnöke, önkormányzati képviselője és polgármesterjelöltje ugyan tegnap jelentette be átlépését a DK-ba, ám lapunk értesülése szerint ez egy hosszabb folyamat eredményeként valósult meg, mert a Gyurcsány Ferenc vezette szervezet már korábban, az árnyékkormány megalakítása előtt is megkereste, és akkor az oktatási pozíciót ajánlották fel számára az árnyékkormányban.

Talán még ennél is érdekesebb fordulat lehet, hogy a korábban már átigazolt Molnár Gyula mellett az MSZP másik volt elnöke, Mesterházy Attila neve is felmerülhet a kisgömbőcként hízó párt házatáján. Erre utalhat, hogy az MSZP támogatásával 2019-ben megválasztott, de 2020-ban a DK-ba átlépő XVIII. kerületi polgármester, Szaniszló Sándor közvetlen munkatársának választotta. Információk szerint Mesterházy az önkormányzat civil referense lett. A szocialista politikus nem erősítette meg a hírt, azt javasolta, hogy a kerületi önkormányzatot keressük meg. A cikk közléséig nem kaptunk választ az önkormányzattól, ám sokat elárul a kép, amely a kerület március 15-t köszöntő rendezvényén készült, és ahol a korábbi pártelnök közvetlenül Szaniszló Sándor mögött látható.

A DK-ba történő átigazolásra vonatkozó felvetésünket Mesterházy Attila nem kívánta kommentálni, ugyanakkor nem titkolta, hogy Szaniszló Sándor mellett jó kapcsolatot ápol a 2020-ban a lőrinci polgármesterhez hasonlóan a DK-ba igazolt óbudai polgármesterrel, Kiss Lászlóval is.

Mesterházy felbukkanása a XVIII. kerületben azért is érdekes, mert a körzet országgyűlési képviselője Kunhalmi Ágnes, az MSZP jelenlegi társelnöke, aki köztudottan nem ápol túl jó kapcsolatot elődjével. Informátorunk szerint mindez egy újabb jelzés Kunhalmi részére, aki szokatlanul kemény hangnemben bírálta nemrég a Demokratikus Koalíciót az átigazolások miatt.

Kapcsolódó írásaink

Mesterházy a szocialisták haláltusájáról

ĀA Magyar Szocialista Párt lejtmenetben van most már jó régóta, Horn Gyula pártja önállóan nem jutna be a parlamentbe, ezért radikális változásokra van szükség a párton belül