Belföld

MSZP szimpatizánsok: Komjáthi maga a katasztrófa

A Komjáthi Imrével még pénteken megkezdett, ám félben hagyott interjúnkról most már elmondható: befejezetlen maradt. A magát „egyszerű melósként” meghatározó elnökaspiráns ígérete ellenére nem válaszolt kérdéseinkre. Az általa kamu oldalnak nevezett MSZP Szimpatizánsok Csoportjáról kiderült, ruhaadományokat is gyűjtött Komjáthi számára, hogy azokat rászorulóknak el tudja juttatni.

MSZP szimpatizánsok: Komjáthi maga a katasztrófa
Az éhségmenetes szocialistának, Komjáthi Imrének Karácsony Gergely főpolgármester is biztosított egy kis mellékest
Fotó: Karácsony Gergely Facebook-old

Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese, elnökaspiráns ígérete ellenére nem válaszolt elküldött kérdéseinkre, amelyeket az MSZP Szimpatizánsok Csoportja Facebook-oldalán felvetettek alapján küldtünk el neki. Komjáthi erről az oldalról azt állította, hogy „kamu oldal”.

Nos, megtudtuk, hogy a szocialisták internetes fórumának több mint ezer tagja van, az idén elhunyt Király Lajosné, az MSZP erdőkertesi elnöke alapította. A közösség rendszeresen szervezett ruhagyűjtési és pénzre váltható kupakgyűjtési akciókat. Az így gyűjtött adományokból Komjáthi Imre és a jobb kezének tartott Török Zsolt is kért és kapott, hogy ezekkel rászoruló embereket segítsenek. Ennek a közösségnek az oldalát nevezte Komjáthi kamu oldalnak.

Ám, hogy milyen vélemény alakult ki róla és az MSZP más vezetőiről, arról álljon itt egy friss, augusztus 29-én kelt bejegyzés:

„Sajnos eddig mindig jók voltak az "informátoraim" MSZP-s ügyekben és amit most mondanak, az nagyon elkeserített. Kunhalmit már tudjuk, hogy elindul a társelnöki posztért, de úgy tűnik az MSZP jelenlegi vezérkara megtalálta a legjobb megoldást(ha már Nemény András nem vállalta).  

Komjáthi Imrét. Ez maga a katasztrófa.

Komjáthi Imre lassan négy éve az MSZP egyik legjelentősebb pozíciójában reprezentálta a pártot, és befolyásolta annak működését, döntéseit. Vagyis komoly szerepe volt abban, hogy az MSZP 12 százalékról, az ellenzék vezető pártjából egy értékelhetetlen, 1-2 százalékos törpepárt lett.

Magyarul most az MSZP a kilábalást a jelenlegi helyzetéből olyan két politikussal (Kunhalmi és Komjáthi) tervezi, akik effektíve felelősek az elmúlt négy év katasztrofális kudarcot eredményező működéséért.

Ja, és természetesen Tóth Berci szeretne továbbra is frakcióvezető lenni, Molnár Zsolt meg pártigazgató.

Ezek az alkalmatlan semmirekellők (a további jelzők közlésétől eltekintenénk – a szerk.), akikben egy fikarcnyi nyoma sincs a felelősségvállalásnak, még mindig terrorizálni akarják az MSZP tagságát, hogy azt csinálhassanak a párttal, ami nekik a legtöbb hasznot hajtja, miközben a tagságot, az MSZP értékrendjét, a baloldaliságot, a szociáldemokráciát, a közösséget, akiknek elszámolással tartoznak vastagon letojják.

Nevesítem: Molnár Zsolt, Tóth Bertalan, Kunhalmi Ágnes, Harangozó Tamás, Komjáthi Imre, Hiller István egytől egyig bűnös! Ezek az emberek az MSZP elárulói! Ezek az emberek a szociáldemokrácia, a baloldali értékek elárulói! Ezeket az embereket csak a saját zsebük érdekli és nem a közösség. (…) Ezek az emberek érdemtelenek a baloldali politika képviseletére!”

Komjáthi egyébként a következő észrevételekre nem reflektált. Miközben magáról azt állította, hogy ő maga „egy az egyszerű melósok” sorából, kiderült róla, hogy az egy-két százalékos párt elnökhelyetteseként nettó 800 ezer forintot kapott a pártjától, amit még kiegészítettek egy fővárosi önkormányzati cég felügyelőbizottsági tagsággal, havi 161 ezer forintért. Elvégre az egyszerű melósnak is járhat egy kis zsebpénz. Megfelel-e ez az elnökjelölti beköszöntőjében írtaknak?

Nem kaptunk választ arra sem, hogy az általa alapított Közmunkás Alapítványnak egyáltalán vannak-e tagjai. Mert az MSZP Szimpatizánsok Csoportja szerint ez valóban egy kamu szakszervezet. Kiderült az is, hogy a Komjáthi által szervezett Éhségmeneten valójában csak pártaktivisták vettek részt. Komjáthi ezt sem cáfolta meg.

Az elnökaspiráns azt is írta beköszönésében, hogy „rajta nem lehet fogást találni.” Nos, Komjáthi részt vett az MSZP Pest megyei szervezetének feloszlatásában. (Amely miatt egyébként Kunhalmi Ágnes mai társelnök már bocsánatot kért egy választmányi ülésen.) Komjáthi nem reagált arra sem, hogy miért árulják ki a családi ezüstöt, adják el egymás után a pártirodákat, valamint fél milliárd forint jelzáloghitelt vett fel pártalapítványuk a Villányi úti pártszékházra. Eközben arról hablatyol, hogy „az MSZP közössége újra erős és büszke közösség lesz”, ha bizalmat szavaznak neki.

Arra sem reagált, hogy miután maga is négy éve tagja az MSZP legfelsőbb vezetésének, érez-e felelősséget a párt mélyrepüléséért? Az ATV-ben 2018-ban azt mondta, ő felszántja vidéket a kormányváltás érdekében. Miért maradt el ez a mélyszántás? – kérdeztük.

Komjáthi  nem válaszol.  Úgy értesültünk, az MSZP szombati választmányi ülése helyeselte Komjáthi Imre indulását a férfi társelnöki posztért.

Kapcsolódó írásaink

Baloldalon van a szíve és vörös

ĀSzocialista mese a kémiai reaktorok lepárlótornyainak árnyékából, avagy egy befejezetlen interjú Komjáthi Imre társelnökjelölttel

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom