Belföld

Nyaralás, szakállvágás, temetés: Orbán Viktor félperces videóban idézte fel a múlt hetet

Nem győzte a sajtó a nyaralásból visszatérő Orbán Viktor tempójával felvenni a fordulatot a múlt héten, és – talán ezen felindulva, talán nem – a miniszterelnök egy félperces videóval emlékezett vissza a múlt hét eseményeire. 

Nyaralás, szakállvágás, temetés: Orbán Viktor félperces videóban idézte fel a múlt hetet
Folytatja a munkát a miniszterelnök
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

A miniszterelnök őszülő szakállát, illetve annak létjogosultságát még a múlt héten kezdték el vesézni – vagy talán inkább kényelmesen vesézgetni, hiszen a diskurzus eltartott egy ideig – különböző közéleti szereplők és hírportálok oldalain. Orbán Viktor pálmaleveles inge és a szakáll együttes megléte komoly indulatokat váltott ki, olyannyira, hogy Galsai Dániel kollégánk gyorsan le is vonta a tanulságot az esetből, amit ide kattintva olvashat el.

Valószínűleg a kormányfőnek is feltűnt a nagy hajcihő, mert a vasárnap megosztott videóban feleleveníti a képet.

Objektum doboz

Amint a vakáció, úgy a kép is elillan, és a következő snitten a miniszterelnök elmélyülten dolgozik az íróasztalánál, amely egyértelműen jelzi, hogy visszatért a szabadságról. A miniszterelnök a fotóra a „Vissza a gyárba” feliratot tette. 

Pénteken már részt is vett az első őszi kormányülésen, és posztolt is róla. Akkor azt írta, hogy a háború és az elhibázott brüsszeli szankciók miatt egész Európában energiaválság tombol, azonban a kormány nem ül ölbe tett kézzel, ezért Magyarországon van és lesz gáz, áram és fűtőanyag.

A videó végén pedig még egyszer elbúcsúztatta Mihail Gorbacsovot, ugyanis szombat reggel Moszkvába utazott, és lerótta kegyeletét a volt szovjet államfő ravatalánál. Akkor az alábbi sorokkal emlékezett meg róla:

„Sok minden kellett ahhoz, hogy Közép-Európa békésen, ember- és vérveszteség nélkül szabaduljon meg a kommunizmustól. Ezek közül az egyik Mihail Gorbacsov személye volt. Isten nyugosztalja!”

Hát így telt a miniszterelnök múlt hete. 

Kapcsolódó írásaink