Galsai Dániel

Vélemény és vita

A szakáll

Fricska

Jó/rossz szokásom szerint olvasgatom a hírportálok kínálatát, és egyre jobban szánakozom, kínosan mosolygok, elgondolkozom. Ma (augusztus 26-án) az összes „mértékadó" ellenzéki hírportál Orbán Viktor szakálláról értekezik.

Több évtizedes politikai hírlapíróként pontosan tudom, hogy milyen kín a nyári „uborkaszezon" – olyankor még a fű se nő a közéletben, a redakciókban véresre vakarják a fejüket a szerkesztők, hogy valami eladható sztorit előállítsanak. De azért mondjuk ki bátran, ez marha ciki! A felkent „független" média korábban azon rugózott, hogy a miniszterelnök, válság idején, miért dőzsöl a nyaralással. A kampány gyakorlatilag már a születése pillanatában megbukott: Orbán ugyanis Horvátországban, egy olyan helyen pihent, amely az egyik legolcsóbb Európában – nem például egy egzotikus, távoli szigeten, ahová mondjuk Medgyessy ment koktélozni, miközben éppen kiürült az államkassza! Gyurcsányról és a többiekről ne is beszéljünk...

De most már nem erről van szó, új üstökös tűnt fel az ellenzéki média egén! Orbán Viktornak szakálla nőtt két hét alatt! Ráadásul ősz, és ez látható is a saját maga által posztolt felvételen!! Ez aztán a hír, nem is csoda, hogy futótűzként végigszaladt az egész ellenzéki sajtón! Egy közel 60 éves miniszterelnök nyaral egy olcsó turistahelyen, egy kicsit elengedi magát, és korához illő arcszőrzete lesz. Döbbenet!

Pontosan tudom, hogy ez a jegyzet nem szól semmiről. Egy normális ország normális ellenzékénél és azok értelmiségi hátterénél ilyenre nem is kellene szót vesztegetni. De mi itt élünk, ezek is a honfitársaink, és hozzá kell szoknunk, hogy végletes frusztrációjukat lassan mindenben megpróbálják kiélni, ha van rajta szakáll, ha nincs... Ez a semmi igen fontos tanulsága, mindenki gondolja tovább!

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom