Belföld

Jakabnál a kasszakulcs

Az új szabályzat szerint a parlamenti képviselők pénzügyi keretei, az alkalmazottak bére felett ezután egyszemélyben Jakab Péter rendelkezik majd - írja a Metropol.

Jakabnál a kasszakulcs
Jakab Péter és a „Mamuszos” távozik a hosszúra nyúlt éjszaka után
Fotó: Borsonline.hu

Jakab ezzel évente 600 millió forintról dönthet majd. A Metropol forrásai szerint a frakciószabályzat átalakítása elsősorban azért sürgős neki, mert Jakab 2 milliós fizetést akar „kiszakítani” ebből a keretből leváltott kabinetfőnöke, Molnár Enikő számára – aki a kabinetfőnökség elvesztésével nyilvánvalóan eddigi pénzét is nélkülözni kénytelen.

Az új frakciószabályzat szerint minden pénz fölött Jakab Péter rendelkezik majd, egy statisztaszerepre kényszerülő „frakcióelnökség” élén. Azt foglalkoztat és attól válik meg akitől csak akar, övé a döntési jog a képviselők minden alkalmazottakra, szakértőkre fordítható kerete felett. Így nyílik lehetősége arra is, hogy élettársának megadhassa a nettó 2 milliós fizetést - írja a lap.

Mint megírtuk, Molnár Enikővel egy, az Országgyűlés által bérelt szolgálati lakásban élnek együtt Budapesten, a XI. kerületi Fraknó utcában.

Arról, hogy Jakab visszaszerezné a hatalmat, a szexbotrány gyanúsítottja mögé bújva, itt olvashat többet!

Kapcsolódó írásaink