Belföld

Ellenpuccsot szerveznek Jakab Péterék

A lemondott elnök azt reméli, hogy a Földi-féle kamu-alapszervezetek és Bíró László borsodi csapata révén kisöpörhetik Potocskáné Kőrösi Anitát és a hozzá csatlakozott lázadókat

A Földi családnál vendégeskedett Jakab Péter lemondott pártelnök, aki gőzerővel dolgozik visszatérésén. A pártelnök valószínűleg disznótoros bajtársa elnökké választásán fáradozik a posztjairól szintén lemondott élettársával, volt kabinetfőnökével, a Jobbik főtitkár asszonyával.

Ellenpuccsot szerveznek Jakab Péterék
„Bajtársak közt” – Jakab mögött Földi, jobbról a harmadik Bíró László
Fotó: Jakab Péter Facebook-oldala

A lapunk tegnapi vezércikkében felvázolt hadműveletet, miszerint a leköszönt elnök, Jakab Péter kebelbarátja, a szabolcs-szatmári Földi István elnökké választásával tudna visszatérni a Jobbik élére, újabb fejlemények valószínűsítik. A Metropol több jobbikos forrása jelezte, hogy Jakab a szexuális erőszak feltételezett elkövetője, Földi István segítségével akarja visszaszerezni hatalmát a pártban.

A lap szerint a puccsot igyekeznek álcázni: Jakab és a pártban viselt tisztségeiről lemondott élettársa, egyben volt kabinetfőnöke azt a látszatot próbálja kelteni, hogy ők egyáltalán nem foglalkoznak már a politikával. Molnár Enikő „főtitkár asszony” még egy iskoláslányokra emlékeztető posztot is közzétett, mintha máris nyári szabadságát töltené, Jakab pedig még a jobbikos logót is eltávolította közösségi oldaláról. Eközben azonban országjárásra indultak, hogy megfelelően előkészítsék a terepet a július 2-i elnökválasztó kongresszusra.

Az ellenpuccs projektjében Jakab kulcsfontosságú szerepet szán harcostársának, Földinek. Az álta­la alapított több tucat, sebtében összehozott, sokak szerint kamu-­alapszervezet küldöttei révén döntő szerepet játszott Jakab Péter legutóbbi, több mint hetvenszázalékos arányú elnökké választásában, ugyanakkor annyi erejük még nem volt, hogy egy Jakabot kiszolgáló, őt vakon követő elnökséget is megszavaztassanak. Ezért most biztosra akarnak menni – állították a Metropol forrásai, szavaikat dokumentumokkal, belső levelezésből kiszivárogtatott információkkal is alátámasztva.

Lapunknak a korábbi elnökség egyik tagja azt mondta, nem voltak véletlenek a pártban az „alvó mandátumok” sem, vagyis két jobbikos irodistának az ellenzéki közös listán a Jobbiknak járó helyekre történő állítása. Jakab mindenképp szerette volna meghálálni Földi bajtárs fáradozását elnöki mandátumának megerősítésében, ám az ököritófülpösi szexuális botrány miatt azt már nem vállalta, hogy Földi Istvánt még a választás előtt a közös listájára tegyék – magyarázta jobbikos forrásunk.

Hozzátette, ha sikerült volna Földinek ezt az ügyét eltussolni, akkor a mandátumcserét augusztusban nyélbe lehetett volna ütni. Jakab nemcsak Földivel, hanem a Jobbik másik „bölényével”, a zsidókat tetűcsúszdásnak nevező Bíró Lászlóval is szövetkezett a puccskísérlet megvalósítására. A Metropol úgy tudja, a Jakab-ellenpuccs szervezői remélik, hogy a Földi László-féle kamu-alapszervezetek és a Bíró László-féle borsodi küldöttek révén kisöpörhetik Potocskáné Kőrösi Anitát és a hozzá csatlakozott lázadókat a párt elnökségéből, szavatolva ezzel Jakab Péter frakcióvezetői posztját. Azsem véletlen, hogy Jakab – Facebook-oldalának tanúsága szerint – a napokban Békés megyében szintén feltűnt, a helyi választókerületek vezetőivel találkozott.

A lázadók által az elnöki posztra kiszemelt Ander Balázst – aki egyébként sem tűnik túlságosan karizmatikus és erős jelöltnek – tovább gyengítheti, hogy az utolsó pillanatban, meglehetősen váratlanul bejelentkezett Gyöngyösi Márton EP-képviselő elnökaspiránsnak, ami arra igencsak alkalmas, hogy megossza Jakabék ellentáborát. Jakab Péter a minap a Földi családnál vendégeskedett, ahol a házigazda azt írta közösségi oldalára: „Bár Jakab Péter lemondott, kiemelten fontosnak tartom, hogy a párt új elnöke képes legyen hatékonyan együtt dolgozni a párt frakcióvezetőjével, vagyis Péterrel. Mi ketten valóban bajtársak vagyunk. Szövetségben vele és veletek kell hogy vezessük a néppárti Jobbikot.”

Kapcsolódó írásaink