Belföld

Orbán a legnépszerűbb politikus

Orbán Viktor a legnépszerűbb politikus, míg Toroczkai Lászlót kedvelik a legkevésbé a közélet vezető politikusai közül – derült ki a Závecz Research legfrissebb felméréséből. 

Orbán a legnépszerűbb politikus
A teljes népesség körében is jóval népszerűbb a kormányfő, mint kihívója
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

A válaszadóknak egytől ötig terjedő skálán kellett értékelniük a Fidesz és a baloldali pártok vezető politikusait, a felmérésben összesen 18 névre kérdeztek rá a Závecz Research kutatói, tudatta a Telex.hu. Az osztályzás alapja az volt, hogy a megkérdezettek egyest adtak, ha nagyon ellenszenvesnek tartanak valakit, és ötöst, ha nagyon rokonszenvesnek. A kapott adatokat utóbb a kutatók transzformálták egy százas skálára, így a kisebb különbségek is jobban kijöttek.

Az eredmények alapján a teljes népesség körében és a pártnélküliek közt is jóval népszerűbb Orbán Viktor, mint baloldali kihívója, Márki-Zay Péter.

Gyurcsány bábjánál egyébként még Karácsony Gergely és Fekete-Győr András is népszerűbb a megkérdezettek körében - még vidéken is.

A falvakban jóval nagyobb Orbán Viktor népszerűsége, mint Márki-Zayé: a Fidesz elnökét 52 pontra, míg kihívóját 21 pontra értékelték a választók.

Márki-Zay ráadásul a falvakban sem előzi meg a baloldal többi vezető politikusát, ahol mások mellett az LMP-s Ungár Péter, a momentumos Fekete-Győr és Donáth Anna, illetve a jobbikos Jakab Péter, valamint Gyurcsány felesége, Dobrev Klára és Karácsony Gergely is nagyobb népszerűségnek örvend, mint ő.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom