Belföld

Bangóné szerint nemcsak az ő diplomájával van gond a baloldalon

Más ellenzéki politikusok is vannak, akik az övéhez hasonló diplomabotrányban érintettek, jelentette ki Bangóné Borbély Ildikó, aki szerint az etikai szabályoknak minden ellenzéki pártra egyformán kellene vonatkozniuk.

Bangóné szerint nemcsak az ő diplomájával van gond a baloldalon
Bangóné Borbély Ildikó szerint nemcsak neki vannak kínos ügyei
Fotó: MH/Katona László

Az ellenzéki oldalon nem én vagyok az egyetlen, aki érintett ilyen ügyben - mondta az Indexnek adott interjúban az ex-MSZP-s politikus, akiről a közelmúltban derült ki: hazudott a diplomájával kapcsolatban.

Bangóné szerint több baloldali politikusnak is gond van a diplomája körül, s erről nemcsak ő tud. Hallomása alapján azt mondja, vannak köztük parlamenti képviselők is meg olyanok is, akik nem ülnek az Országgyűlésben.

"Azt viselem nehezen, hogy nem egyforma mércével mérnek" - mondta annak kapcsán, hogy esetleg csupán a sértettség beszél belőle. "Az ellenzéki pártok felállítottak egy etikai kódexet. Hajnal Miklóssal kapcsolatban pedig csak azt tudom mondani, hogy ez az etikai kódex valakire vonatkozik, valakire pedig nem. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mi fér bele a későbbi politikai élete szempontjából, és mi nem. A Momentum és Hajnal Miklós úgy döntöttek, hogy nem vállalják az ő hasonló ügyének a következményeit. Én az első perctől kezdve vállaltam a felelősséget, és azt gondolom, hogy Hajnal Miklósnak is vállalnia kellene. Ha valami az egyik pártra vonatkozik, akkor a másik párt képviselőire és jelöltjeire is vonatkoznia kell" - szögezte le Bangóné, aki szerint nem ért egyet Hadházy Ákossal, aki úgy látja, Horváth Csabának és Molnár Zsoltnak vissza kellene lépnie a közös baloldali listáról, akkor

"Felhívnám rá Hadházy Ákos figyelmét, hogy az ellenzék etikai kódexe minden pártra vonatkozik, és ennek értelmében akkor nem lenne helye a listán sem a momentumos Cseh Katalinnak, sem az olyan DK-s politikusoknak, mint Czeglédy Csaba, Ráczné Földi Judit vagy éppen Gréczy Zsolt" - mondta Bangóné, aki szerint a követelményrendszernek Hadházy Ákosra is kellene vonatkoznia, hiszen " miközben Hadházy Ákos felszólítja az MSZP képviselőjelöltjeit, hogy lépjenek vissza, és ne terheljék tovább a közös listát, nem kerülhetjük el, hogy ez nem csak a MSZP-t kell érintse", ugyanerre "fel kellene szólítania erre a többi képviselőt, köztük saját magát is", mert ellene is folynak eljárások.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom