Belföld

Fidesz: A baloldal ostobaságnak tartja a 13. havi nyugdíjat

A Fidesz szerint a baloldal miniszterelnök-jelöltje a 13. havi nyugdíjat is ostobaságnak tartja, így április 3-án arról is dönthetnek az emberek, hogy olyan kormányt választanak, amely az idősek életét tovább könnyíti, vagy olyat, amely megnehezíti.

Horváth László Fidesz-szóvivő pénteki videónyilatkozatában hangsúlyozta: most érkezik a nyugdíjasok bankszámlájára a 13. havi nyugdíj, vagyis amit a baloldal elvett, azt a Fidesz-KDNP most visszaadta.

A kormánypárti politikus szerint azonban hiába telt el 12 év a Gyurcsány-korszak óta, ma sincs két baloldal, csak egy.

Felhívta a figyelmet arra: ennek a baloldalnak a miniszterelnök-jelöltje ostobaságnak, böszmeségnek tartja a 13. havi nyugdíj visszaadását.

Megjegyezte: mit is várhatnának egy olyan politikustól, aki embertelenül attól reméli hatalmát, hogy sok idős szavazó hal meg a járványban, aki szerint ostobaság a rezsicsökkentés, az élelmiszerárstop, a kórházi napidíj és a vizitdíj eltörlése, és minden, ami egy kicsit is megkönnyíti az idősek életét.

A Fidesz szóvivője a videóban arra kéri az időseket, hogy „ne legyenek naivak”, a baloldal valódi programja rezsiemelésről, fizetős egészségügyről és egy olyan rossz gazdaságpolitikáról szól, amivel soha nem lenne se nyugdíjprémium, se 13. havi nyugdíj.
„Április 3-án arról is döntünk, hogy olyan kormánya lesz-e az országnak, amely tovább könnyíti, vagy olyan, amely megnehezíti az idősek életét. Magyarországnak az idősek megbecsülésében is előre kell mennie, nem hátra!” - hangoztatta.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom