Belföld

A kormány a járvány idején is támogatja az időseket

A járvány idején is támogatják az időseket - közölte a családokért felelős parlamenti államtitkár pénteken a Facebook-oldalán.

A kormány a járvány idején is támogatja az időseket
A kormánynak fontos, hogy a gazdasági eredményekből a gyermekes családok, a fiatalok és a munkavállalók mellett az idősek is részesüljenek
Fotó: MH

Zsigó Róbert a videóban kiemelte, hogy pénteken másfél millió nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő ember bankszámlájára utalják - a havi járandóság mellett - a 13. havi nyugdíjat is. Tehát banki átutalással is dupla nyugdíj érkezik - fűzte hozzá.

Az államtitkár hangsúlyozta: a kormánynak fontos, hogy a gazdasági eredményekből a gyermekes családok, a fiatalok és a munkavállalók mellett az idősek is részesüljenek. A 13. havi nyugdíj kifizetését, amire 317 milliárdot fordítanak a költségvetésből, a gazdaság jó teljesítménye teszi lehetővé - jelezte. Az időseket emellett nyugdíjprémiummal, a rezsicsökkentéssel és az alapvető élelmiszerek árának befagyasztásával is segítik - mondta.

Objektum doboz

Hozzátette: miután a baloldal 2006-os kampányban „fűt-fát ígért” nekik, „szemrebbenés nélkül” elvett tőlük egyhavi nyugdíjat. „Akkor csökkentették a nyugdíjak vásárlóértékét, az egekbe emelték a rezsi árát, megduplázták az élelmiszerek áfáját és bevezették a vizitdíjat, a kórházi napidíjat” - sorolta Zsigó Róbert.

Az államtitkár szavai szerint „nap mint nap tapasztaljuk”, hogy a baloldal programja ma is ugyanez. A „baloldal kijelölt miniszterelnök-jelöltje nap mint nap elmondja, hogy ostobaságnak tartja a 13. havi nyugdíjat, a rezsicsökkentést, és az élelmiszerárstopot” - tette hozzá.

Úgy fogalmazott: „mi megbecsüljük az időseket, és a járvány idején is támogatjuk őket”. „A nyugdíjasok továbbra is számíthatnak ránk, mert Magyarországnak az idősek támogatásában is előre kell mennie, nem hátra” - zárta szavait Zsigó Róbert.

Kapcsolódó írásaink