Belföld

„Gyurcsányék meg akarják szüntetni a rezsicsökkentést ”

A magyar családok, nyugdíjasok és kisvállalkozók megfizethető és biztonságos energiaellátása csak az olcsó és folyamatosan érkező orosz gázzal valósítható meg - mondta el Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke.

„Gyurcsányék meg akarják szüntetni a rezsicsökkentést ”
Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke
Fotó: MH / Hegedüs Róbert

A magyar kormány ezért állapodott meg Moszkvával 15 évre, évi 4,5 milliárd köbméter gáz szállításáról - mondta el Németh Szilárd.

Nyugat-Európa jelenleg ötször annyiért veszi a gáz köbméterét, mint Magyarország, „ezért ott az egekbe emelkedtek a rezsiköltségek”. Mivel nekik hosszútávú szerződésük sincs, már vásárolni sem tudnak, tartalékkészleteik „vészesen leapadtak”; Németországban és Ausztriában már az áram- és gázellátás szüneteltetésére készítik fel a lakosságot - mondta a kormánypárti politikus.

Objektum doboz

A fideszes politikus azt hangsúlyozta: „Gyurcsányékkal visszatérne a 2010 előtti rezsiemelések korszaka”, ismét kiszolgáltatnák a magyar háztartásokat a brüsszeli energiapolitikának és a külföldi energiaszolgáltatóknak. „Sőt, mint annak idején, még a világpiaci áraknál is drágábban adnák a gázt és az áramot” - hangsúlyozta, kiemelve, hogy „Gyurcsány és Bajnai nyolc éve alatt 15 áremelést szenvedtek el a magyar családok.

Mi már 2014-ben és 2018-ban is bizonyítottuk, hogy rezsiügyben is álljuk a szavunkat - írta Németh Szilárd.

Ha van orosz gáz, akkor van rezsicsökkentés is -idézte a Fidesz alelnöke Orbán Viktor szavait.

Kapcsolódó írásaink

Elképesztő a brüsszeli zsarolás

ĀA rezsicsökkentésnek köszönhetően hazánk az energiaárak tekintetében „a béke szigete”, mondta Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Faktumban