Belföld

Melósokon spórol a városvezetés, a közműholding csúcsvezetője luxusban dúskál

Miközben a melósokon spórol a városvezetés és több száz embert rúgtak ki az összeolvasztott fővárosi közműcégektől, szinte kérkedik milliárdos vagyonával a budapesti közműholding csúcsvezetője

Melósokon spórol a városvezetés, a közműholding csúcsvezetője luxusban dúskál
Mártha Imre
Fotó: marthaimre.com

„Sajnos mindenhol létszámhiánnyal küzd a cég, miközben a téli munkákra nem jelentkezik senki. Tőlünk 2020 november 27-én 2 fő, február 8-án 1 fő fizikai munkavállalót küldtek el… Eközben csak a szelektíves részlegen 80 fő hiányzik, betegállomány, üzemi baleset, vagy éppen azért, mert sokan kiléptek” – nyilatkozta a Metropol csütörtöki számának egy, az FKF-nél dolgozó férfi, aki nevét nem merte vállalni, sőt, azt sem, hogy szavait rögzítsék, mert fél a kirúgástól, ahogyan kollégái is.

A férfi önmagáról elmondta: „A Karácsony Gergely-féle városvezetés 2021 szeptemberétől hozta létre a BKM-et, melybe többek között a korábbi FKF Nonprofit Zrt. is beleolvadt, ahol jelenleg tartályszállítóként dolgozom”.

Elpanaszolta azt is, hogy „az egyik budapesti üzem területén beíratták a tartályszállítókat is egy OKJ-s tanfolyamra, ahol képesítést szereztünk arra, hogy kukásautóra is átvezényelhetők legyünk”. Kiemelte: önszántukból nem végezték volna el a képzést, de az üzemvezető megfenyegette őket, hogy aki nem szerzi meg a képesítést, annak ajtót mutat a cég.

„A vizsgát mindenki sikeresen letette, de a beíratott dolgozók közül egyet már a tanfolyam közepén, egyet pedig a vizsga után elbocsátottak, pedig a főpolgármester azt mondta, csak felügyelőbizottsági helyeket és igazgatói pozíciókat szüntetnek meg. … Az FKF folyamatos munkaerőhiánnyal küzd kommunális és szeletív hulladékrakodók terén, ezért október második felétől a tartályszállítóktól néhány embert egyik napról a másikra átvezényeltek kukásautókra rakodni” - árulta el a meg nem nevezett forrás.

Miközben a melósokon spórol a városvezetés, és leszerelik a kukákat és a BKK-automatákat, a közműcégek élén álló Mártha Imre úgy él, mint egy amerikai milliárdos. A közműholding vezérigazgatója megdöbbentő módon dicsekszik a ki tudja, hogyan megszerzett milliókkal: luxusszállodák a világ legdrágább pontjain, jachtutak a tengereken alulöltözött hölgyek kíséretében, vitorlások, és naponta, provokatív módon váltogatott tízmilliós órák… Karácsony Gergely kedvenc cégvezére, a Gyurcsány-fiókának nevezett Mártha Imre meghökkentő vagyonnal rendelkezik:  egy több mint kétezer négyzetméteres, minimum kétmilliárd forintot érő, úszómedencés svábhegyi villában él, és egy százmilliós luxusautóval, Bentley-vel jár.

A kérdés az: hogyan tudnak a Mártha Imre irányítása alatt álló fővárosi közműcégek ekkora jövedelmet biztosítani a cégvezérnek, miből telik a villára, százmilliós autóra, 15 milliós órára és napi másfél milliós szállodaszámlára, miközben sorozatosak az elbocsátások a közterület-fenntartónál, a Főtávnál, a Főkertnél és a Temetkezési Vállalatnál, és spórolásból leszereltek 3000 kukát és egy csomó BKK-jegyautomatát?

Kapcsolódó írásaink

Budapesti takarékosság Gyurcsány-fióka módra

ĀTöbb mint kétezer négyzetméteres, minimum kétmilliárd forintot érő, úszómedencés svábhegyi villában él és egy 100 milliós luxusautóval, Bentley-vel jár a fővárosi közműcégek csúcsvezetője + KÉPEK