Belföld

Külföldi milliárdosok módjára él a budapesti közműcégek vezetője

Visszataszító módon dicsekszik vagyonával Mártha Imre, a fővárosi közműcégek első számú vezetője. A munkatársai által csak Gyurcsány-fiókának gúnyolt férfi Instagram-oldalán rendszeresen oszt meg fotókat méregdrága luxusnyaralásairól, jachtutazásairól, és gyakran kérkedik több millió forintot érő óráival is.

A fővárosi közműcégek munkatársai meghökkentő fotóalbumot juttattak el a Metropol szerkesztőségébe. Sokan találgatják közülük, hogy miből gazdagodott meg ennyire látványos módon, ennyire hirtelen Mártha Imre, a budapesti szemétszállítás, a távfűtés, a kertészet, sőt a temetkezés csúcsvezetője, akit a munkatársai Gyurcsány-fiókának gúnyolnak a háta mögött.

Ahogy a Metropol cikke felidézi, Mártha Gyurcsány személyes kedvenceként, még 2008-ban kapta meg alig 32 évesen a csúcspozíciónak számító elnök-vezérigazgatói posztot a Magyar Villamos Műveknél. Négy ügyben is büntetőeljárás indult ellene különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt, de végül megúszta a botrányos ügyeket.

Gyurcsány-fiókaként később sem feledkeztek el róla, nemzetközi multi cégek adták kézről kézre. Aztán persze egyenes útja vezetett a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzatba, ahol szinte egyik napról a másikra megkapta az összes fontosabb cégvezetői posztot.

A kedvéért, nyilvánvalóan Gyurcsányék közreműködésével, egyetlen óriási holdingba olvasztották össze a Főtávot, a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalatot, a Fővárosi Kertészetet, a kéményseprőket, de még a Temetkezési Vállalatot is, és miután Karácsony engedelmesen neki adta az összes kulcspozíciót, ő lett a hatalmas cég első számú vezére.

Mártha Imre luxuséletmódja nagyon hamar beszédtéma lett a fővárosi közműcégek dolgozói közt, ráadásul mintha szándékosan provokálná is a munkatársait. Miközben a cégeknél folyamatos a leépítés, emberek százai rettegnek kirúgástól, érthető hogy Mártha vagyonával való dicsekvése visszatetszést kelt a dolgozókban.

A közzétett posztok tanúsága szerint a Gyurcsány-fiókának nevezett cégvezér nemrégiben a Costa del Solon, a világ milliárdosainak egyik kedvenc méregdrága partvidékén jachtozott, azt nem tudni, hogy a fotókon látható jacht az ő tulajdona-e, de a Metropol számításai szerint egy hasonló bérlése is napi 1 millió forint körül van.

Mártha Imre gyakran kérkedik méregdrága óráival, ez a Hublot modell például 15 millió forintba kerül
Mártha Imre gyakran kérkedik óráival, ez a Hublot modell például 15 millió forintba kerül
Fotó: Metropol

Mártha emellett rendszeresen igyekszik úgy fotózkodni, hogy a képeken az órái is jól kivehetők legyenek, volt, amikor egy 1,9 milliót érő Breitlinget, máskor pedig egy 15 milliós Hublot márkájú luxuskarórát viselt.

A cégvezér néhány hete egy hétcsillagos marokkói luxusszállodából jelentkezett be, ahol egyetlen éjszaka 1 millió 627 ezer 640 forintba kerül. A portál úgy tudja, 10 napot sikerült itt eltöltenie, vagyis több mint 16 milliót költött csak a szállásra.

Nem csoda tehát, ha az effajta rongyrázás sokaknál kiverte a biztosítékot, főleg, hogy közben a közterület-fenntartótól a Főtávig, a kertészeti vállalattól a kéményseprőkig folyamatos a leépítés a Mártha által vezetett cégeknél.

Kapcsolódó írásaink