Belföld

Visszatér a kommunista műszak Óbudára, hivatali dolgozók gondozhatják a parkokat

Közösségi kaszálás

Bár a Kiss László (Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP) vezette óbudai önkormányzat tavaly 72 milliárd plusz áfa értékben kötött szerződést a kerületi parkok és zöldterületek gondozására, Óbuda közterületei soha ilyen rossz állapotban nem voltak, mint manapság – állapította meg Facebook-oldalán Bús Balázs, a városrész korábbi fideszes vezetője.

Visszatér a kommunista műszak Óbudára, hivatali dolgozók gondozhatják a parkokat
Bús Balázs
Fotó: MH

Beszámolt arról, hogy miután a kerületi polgárok felháborodtak a kialakult helyzet miatt, a helyhatóság legújabb ötletként a hivatali dolgozókat rendeli ki parkkarbantartásra „közösségi kaszálás” ürügyén. „Ez a fajta eljárás nemcsak felháborító, hanem a függő helyzetben lévő dolgozók kihasználása is, amit egyetlen polgármester sem engedhet meg magának” – hangsúlyozta Bús Balázs.

A polgármester – aki ma délben, tehát munkaidőben várja az önkéntes kaszálókat a Hajógyári-szigetre – egyébként azt írta, tudja, hogy ez „csak rövid távú megoldás, hosszú távú megoldásként a gyepfelületek átalakítását szeretném megvalósítani, hogy a probléma ilyen mértékben ne jelentkezhessen”. A kommentelők attól tartanak, a „gyepfelületek átalakítása” betonozást jelent, ami valóban hosszú távon megoldaná a növényzet burjánzásának problémáját.

Eközben a III. kerületi önkormányzat büszkén számolt be hivatalos oldalán arról, hogy a helyiek már a harmadik méhlegelőnek „örülhetnek”, miután a Pók utcai lakótelepen is kialakítottak egyet. „A biodiverzitás védelme a saját jövőnk védelmét jelenti” – fogalmazott az önkormányzat, lehetséges tehát, hogy a közterületek elhanyagolása a biodiverzitás megőrzése érdekében történik a baloldali vezetésű városrészben.

Kaszára, magyar! - írta Fricskánkban az esetről Galsai Dániel. Olvassa el itt!

Kapcsolódó írásaink