Belföld

„A Flórián téri felüljárót fel kell újítani”

Bús Balázs Óbuda-Békásmegyer fideszes önkormányzati képviselője a Flórián téri felüljáró felújítása kapcsán nyílt levelet fogalmazott meg Karácsony Gergely főpolgármester részére.

„A Flórián téri felüljárót fel kell újítani”
Az előző ciklusban a terveket a főváros már előkészítette, Karácsony azonban nem csinál semmit
Fotó: MH/Papajcsik Péter

A kerület legforgalmasabb felüljárója, a lehulló betondarabok miatt életveszélyessé vált mind a gyalogosokra, mind az autósokra nézve. Az előző ciklusban a terveket a főváros már előkészítette, a kivitelezés nem várathat tovább magára. Felszólítom Karácsony Gergely főpolgármester urat, hogy haladéktalanul lásson hozzá a munkához és valósítsa meg a kész terveket, a kerületi vezetés pedig garantálja az óbudaiak biztonságát - fogalmazott Facebook-bejegyzésében a politikus.

Objektum doboz

Bús Balázs Karácsony Gergely főpolgármester részére írt nyílt levelét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

„Karácsony Gergely Budapest Főváros Főpolgármestere
Tisztelt Főpolgármester Úr!

A Flórián téri felüljáró felújítása kapcsán fordulok Önhöz. A III. kerület legforgalmasabb felüljárója életveszélyes állapotban van, halaszthatatlanná vált annak felújítása.

A szerkezetről lehulló betondarabok egyaránt veszélyeztetik a gyalogosok, a kerékpárral közlekedők, és az autósok testi épségét. Az aluljáróban található az Aquincumi Múzeumhoz tartozó Fürdő Múzeum is, amely szintén veszélynek van kitéve, ugyanis a lezuhanó betondarabok súlyos károkat okoznak a római kori műemlékekben. Ebben a helyzetben a múzeum léte is kérdésessé vált, a veszély elhárításáig bizonyosan nem lesz látogatható. A felüljáró jelenlegi állapota további halasztást nem tesz lehetővé, a beruházást haladéktalanul el kell kezdeni.

A felüljáró felújításának terve nem újkeletű, többször felkerült már a fővárosi közgyűlés napirendjei közé. A Flórián téri felüljáró kivitelezési tervei, ahogyan arról Zugló korábbi polgármestereként Önnek is tudnia kell, teljes mértékben elő vannak készítve, tavaly a szerződést is aláírták a főváros illetékesei, a munka mégsem kezdődött el.

Óbuda-Békásmegyer önkormányzati képviselőjeként kérem Önt, hogy a Flórián téri felüljáró ne jusson a Lánchíd sorsára, ugyanis az a sok ezer ember, akik naponta áthaladnak a Flórián téri aluljáróban, jelen pillanatban életveszélyben vannak!

Arra kérem tisztelt főpolgármester urat, hogy a BKK haladéktalanul lásson hozzá a munkához és valósítsa meg a kész terveket, a III. kerületi vezetést pedig szólítsa fel, hogy a beruházás megkezdéséig és annak időtartama alatt együttműködve, garantálja az óbudaiak biztonságát. Hatékony intézkedését és megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Tisztelettel: Bús Balázs
önkormányzati képviselő
Óbuda-Békásmegyer”

Kapcsolódó írásaink