Belföld

Propagandista pártlappá silányították az Óbuda Újságot

Súlyosan megtévesztő a kerület vezetésének az a szerkesztési gyakorlata, ahogyan a közpénzből fenntartott, hivatalos önkormányzati újságot kezeli - emeli ki a Fidesz a lapunkhoz eljuttatott közleményében. 

Az Óbuda Újságnak a kerület híreiről, az itt élők mindennapjairól kell szólnia és az önkormányzat hivatalos közlési felületeként kell működnie.

Elfogadhatatlan, hogy ezzel ellentétben jelenleg ez a lap a polgármester közpénzből fenntartott „képregénye", amit a politikai ellenfeleik lejáratására használnak - írja az óbudai Fidesz, majd hozzátették: Elfogadhatatlan számunkra, hogy a III. kerületiek pénzéből fenntartott sajtóorgánum folyamatosan felületet biztosít Szabó Tímea parlamenti képviselő számára, hogy sértő és alpári stílusban szidja az önkormányzat előző vezetését, valamint megbélyegezze a kerületben élő jobboldali érzelmű polgárokat.

A Bús Balázst érő folyamatos, nemtelen támadásokra természetesen nincs módja reagálni az érintettnek a lapban.

A konzervatív városvezetés időszakából egyetlen olyan lapszám sem található, ahol önkormányzati, vagy országgyűlési képviselő kapott volna teret rendszeresen, oldalakon keresztül, hogy egyértelműen valótlanságokat állítva próbálja besározni ellenfelét- hívták fel a figyelmet.

Az Óbuda Újság 2019 októbere előtti számaiban elképzelhetetlen lett volna, hogy polgármesteri utasításra kizárják a megjelenésből a korábbi polgármestert, aki képviselőként továbbra is a képviselő-testület tagja. Amíg színtiszta gyűlölködésre, hazudozásra, az ellenfél lejáratására, valamint propaganda célokra használják a közpénzből fenntartott kerületi újságot, a polgári oldal nem kíván megjelenésével hozzájárulni az Óbuda Újság legitimálásához.

Felszólítják Kiss László polgármestert, hogy azonnal állítsa vissza az önkormányzat hivatalos lapjának közszolgálati jellegét. 

Kapcsolódó írásaink